Gemeente Heerhugowaard

Afbeelding

InteriorWorks voor Gemeente Heerhugowaard

Analyse

‍Gemeente Heerhugowaard en Langedijk hebben hun handen ineengeslagen en zijn ambtelijk gefuseerd. Dit zorgde voor honderd extra ambtenaren in het kantoor van Gemeente Heerhugowaard. De samenwerking bracht hen tot nieuwe ideeën waaronder de herinrichting van het kantoor. In samenwerking met DNA Projecten hebben zij een aanbesteding opgezet. Hiervoor brachten wij onze expertise in kaart, namelijk onze Service Level Agreement, kwaliteit van producten, visie op duurzaamheid, SROI en de toepassing van Maatschappelijk Ondernemen (MVO). Hierna werd duidelijk dat wij deze opdracht mochten uitvoeren. DNA Projecten was verantwoordelijk voor het interieurconcept en de project coördinatie. Wij waren verantwoordelijk voor het leveren van het meubilair. Samen hebben we gezorgd voor een passend interieur waar ambtenaren, het bestuur en de omgeving van Heerhugowaard en Langedijk samenkomen.

‍De opdracht bestond uit het inrichten en opleveren van meubels voor vijf vleugels binnen een strakke planning. Een flinke uitdaging dus! Daarnaast was duurzaamheid een grote pijler en moest verwerkt worden in het interieur. “De gemeente Heerhugowaard wil duurzaamheid een stap verder brengen en integraal onderdeel laten zijn van het denken en doen van de gemeente. Duurzaamheid is dan niet langer iets bijzonders, of iets wat er bijkomt en wat apart georganiseerd moet worden, maar iets dat vanzelfsprekend is in de afwegingen die iedereen dagelijks maakt”, aldus Gemeente Heerhugowaard.

Advies

‍Het meubilair voor de vijf vleugels bestond grotendeels uit vergadermeubilair en werkplekken. Om te bepalen welke keuzes er gemaakt moesten worden voor het interieurconcept en het meubilair, heeft DNA Projecten, DNA sessies uitgevoerd. Hieruit bleek dat beide groepen medewerkers (Heerhugowaard en Langedijk) trots zijn op hun omgeving. Met deze bevinding in het achterhoofd is er gebruik gemaakt van verschillende facetten uit de omgeving. Deze zijn vervolgens teruggebracht in het interieur. Hierbij hoort ook de duidelijke routing. Zo stelt DNA Projecten: “Van een pand in een landschap naar een landschap in een pand”. De routing in het stadsgebied leidt naar het centrale communicatiegebied waar stoere materialen en wanden met steenstrips tot hun recht komen. Een leuk detail, dat helemaal past bij de omgeving van Heerhugowaard en Langedijk is het fotobehang met daarop een kazenkamer. Verder komt de beplanting en het groene karakter van de buitenomgeving sterk naar voren in de diverse ruimtes. Bijvoorbeeld de bestuur vleugel waar het interieur geïnspireerd is op het polderlandschap en de stilteruimtes die behoren tot het zogenoemde ‘bos-gebied’. 

Make it work!

‍Om een vertaalslag te maken van het interieurontwerp naar het vergadermeubilair en de werkplekken is er  gekeken naar functionele, duurzame meubels die passen bij de gewenste omgeving. Het kleurenpalet bestaande uit groen, geel en grijs in combinatie met materialen als PET Felt (100% gerecycled materiaal), hout, hoogwaardige stoffen en staal verwoorden de exacte vertaling van de gewenste sfeer. Deze aspecten komen in het gehele interieur terug.

‍De bladen van een aantal vergadertafels zijn op maat gemaakt door Meubelfabriek Westra – vakmanschap in meubels en richten zich op circulariteit en duurzaam ondernemen. In combinatie met de custom made bladen hebben is er gekozen voor de functionele en circulaire onderstellen van Drentea. Een mooie combinatie van twee partners die meubels maken. De vergadertafels zijn gecombineerd met de comfortabele en flexibele Capisco bureaustoelen van HÅG en de verrijdbare Occo vergaderstoel van Wilkhahn.

‍Voor het toevoegen van multifunctionele werkplekken is er gekozen voor de Presto R van Drentea. Deze zit/sta werkplek is een waardevolle toevoeging in het interieur door zijn flexibiliteit en circulaire vermogen. De werkplek van Drentea is gecombineerd met de FERN bureaustoel van Haworth. Andere meubels die een echte toevoeging zijn in het interieur zijn de LJ2 en LJ3 PET Felt meubels van De Vorm. Deze hebben we als barkruk en stoel geleverd in verschillende frisse kleuren.

‍Dit project hebben wij met veel plezier en succes afgerond. Zo geeft DNA Projecten zelf ook aan: “De levering van de producten en de daarbij horende montage was boven verwachting. We zijn zeer te spreken over de vriendelijke samenwerking met InteriorWorks en de kwaliteit die zij leveren.”

Facts & figures

 • Naam project: Gemeente Heerhugowaard
 • Oppervlakte: ca. 1500 m2
 • Design en projectmanagement: DNA Projecten 
 • Locatie: Heerhugowaard
 • Oplevering: augustus 2019
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Drentea Persto-R bureau - enkele werkplek

Het Drentea Presto-R bureau is een multifunctioneel bureau. Het eenvoudige ontwerp laat het bureau binnen elke werkomgeving integreren. Het bureau heeft in zit/sta-verstelling in de dunste buis ter wereld omdat de motor en overbrenging in één poot zijn geplaatst.

Beschikbaarheid 8 - 10 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
HÅG Capisco bureaustoel - 8106

De HÅG Capisco bureaustoel is een klassiek bestseller model. De zadelzitting biedt eindeloos veel opties om op een comfortabele manier zittend of staand te werken.

Beschikbaarheid 2 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Haworth FERN bureaustoel

De FERN van Haworth is volledig naar jouw wens aan te passen. De stoel biedt goede ondersteuning en zit heelijk. Perfect voor kantoor- of overlegruimten. 

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
De Vorm LJ1 PET Felt Arm stoel

De Vorm PET Felt Arm Chair stoel is een comfortabele stoel met veel karakter. De stoel is duurzaam en heeft een geweldige akoestische werking. 

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Wilkhahn Occo stoel kruisvoet

De Occo stoel van Wilkhahn is een veelzijdige stoel met verschillende onderstellen en stofferingsmogelijkheden. De stoel is volledig naar jouw wens aan te passen. Perfect voor een bedrijfsruimte of conferentiezaal.

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over Gemeente Heerhugowaard

‍Gemeente Heerhugowaard is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Heerhugowaard en Langedijk. Ze voeren werkzaamheden uit die van belang zijn voor de inwoners. Samen zorgen ze ervoor dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bestendig zijn voor de toekomst. 

‍ 

‍ 

‍ 

‍ 

‍ 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Gemeente Hollands Kroon

‍Anna Paulowna

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project