Gemeente Rotterdam - De Rotterdam

Afbeelding

InteriorWorks voor De Rotterdam

Analyse

‍De Gemeente Rotterdam wilde het Rotterdam gevoel vertalen in de nieuwe kantoorinrichting met de focus op collectief gebruik, ontmoeting en interactie.

Advies

‍Het gebouw De Rotterdam is een ontwerp van OMA. Het interieurontwerp moet een verticale stad voorstellen die verbindingen legt tussen collectief gebruik, ontmoeting en interactie.

‍InteriorWorks heeft het meubilair verzorgd voor de 33 verdiepingen waar de Gemeente Rotterdam kantoor houdt.

Make it work!

‍Het gemeentekantoor van Rotterdam is gevestigd op de 7e tot en met de 40e verdieping van de middelste toren. Iedere verdieping is voorzien van een grote ‘huiskamer’. Dit zijn transparante ruimtes waar iedereen gebruik van kan maken en waar ontmoetingen plaats vinden. Het is onderdeel van Het Nieuwe Werken 010. Je vindt er lees- en ontmoetingstafels, een koffiehoek en de garderobe, maar ook verschillende werk-, overleg-, vergader- en concentratieplekken.

‍Op de 21e verdieping zit het bedrijfsrestaurant  van De Rotterdam. De ruimte is groots opgezet en ook hier spelen ontmoeting en interactie een grote rol. De ruimte is licht vanwege de hoeveelheid ramen die uitzicht bieden over de Maas en de Erasmusbrug. Dit zijn de meest gewilde plekken van het bedrijfsrestaurant en dat snappen wij wel. Wij van InteriorWorks waren mede verantwoordelijk voor het losse zakelijke- en restaurantmeubilair. Zo hebben wij werktafel, overlegtafels en restauranttafels geleverd alsook stoelen voor de openbare ruimtes, het restaurant en de werkomgeving. Op één van de foto’s is een grote overlegruimte zichtbaar met vitrage (de foto met roze en oranje tinten). De interieurarchitect wilde deze ruimte zo inrichten dat hij ook opgedeeld kan worden in kleinere informele ruimtes. Dit is mogelijk gemaakt door onze samenwerking met Kvadrat. Wij hebben ruim 270 meter aan gordijnen op maat laten maken voor de Gemeente Rotterdam. Daarnaast hebben wij veel design meubilair geleverd van merken als Ondarreta, Vitra, HAY, Arco, Wilkhahn, Fritz Hansen en Casamania.

Fact & Figures:

  • Oppervlakte: circa 44.000 m2
  • Interieurarchitect:
    - Group A
    - Studio Makkink & Bey
  • Oplevering: 2014
Arco design meubilair
HAG design meubilair
Afbeelding
Afbeelding

Proplamp Pendant hanglamp LED

Proplamp is een stoere design hanglamp met een opvallend ontwerp. De lamp heeft de vorm van verfrommeld papier en is vervaardigd uit biologische, recyclebare kunststof.

Beschikbaarheid 1 week
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over De Rotterdam

‍In het kloppende hart van de Europese economie, staat het award winnende architectuur ontwerp van Rem Koolhaas. De Rotterdam is ontworpen als ‘verticale stad’ waar kantoren, restaurants, een viersterren hotel, conference- en lezing ruimtes, appartementen en parkeergarage gevestigd zijn. Rotterdamse vastgoed ontwikkelaar OVG Real Estate – waar wij ook het kantoor van hebben mogen inrichting – werd bij de ontwikkeling van De Rotterdam betrokken.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Erasmus Universiteit projectinrichting

‍Onderwijs

‍Erasmus Universiteit

‍Rotterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Gemeente Hollands Kroon

‍Anna Paulowna

Bekijk project