Google Nederland

Afbeelding

InteriorWorks voor Google Nederland

Analyse

‍‍Een kantoor waar mensen zich gelukkiger voelen, dat is wat Google graag wilde. Een gelukkiger mens functioneert namelijk beter en ook het ziekteverzuim zal hierdoor naar beneden gaan. Iets waar wij, InteriorWorks, ons zeker in kunnen vinden.

‍Voor dit project hebben we daarom de focus gelegd op Human Factor, waarbij de ‘gelukkige medewerker’ en second life meubilair centraal staat. Het kantoor in Nederland is niet hetzelfde als de andere kantoren van Google, maar moest een puur Hollandse uitstraling hebben.

Advies

‍‍Als inspiratie heeft de architect de garage gebruikt waar Google is opgericht, je ziet dan ook vele knipogen naar die tijd. Ook zien we veel Nederlandse invloeden terugkomen in dit internationale kantoor. Een bakfiets als balie, plafondplaten in de vorm van een stroopwafel en een hergebruikte Febo automatiek waar men in plaats van kroketten technische snufjes uit kan trekken. De sleurhut op de 15e verdieping fungeert als informele vergaderruimte. Als je daar niet ontspannen uit komt weten wij het ook niet meer.

‍Hoe creëer je een gezond kantoor? Onder andere door goed te kijken naar de activiteiten van het bedrijf, maar ook naar de behoeften en wensen van de werknemer. Comfort, flexibiliteit, beweging, ontspanning, daglicht, frisse lucht… allemaal factoren die de ergonomie bepalen. Deze vind je dan ook door het hele kantoor.

‍‍Ook is er gekeken naar het milieu. Naast nieuw designmeubilair hebben wij dan ook veel ‘second life’ producten geleverd. Uiteraard zijn deze eerst opgepimpt. Een voorbeeld hiervan is de akoestische fauteuil van Palau die wij opnieuw gestoffeerd hebben. Daarnaast is er veel oud kantoormeubilair hergebruikt. Zo hebben wij banken en zichtschotjes laten reinigen en opnieuw laten stofferen.

Make it work!

‍Wanneer je het kantoor van Google Nederland binnenloopt, krijg je meteen energie. Er is veel oranje (Holland!) verwerkt in het interieur, wat het kantoor typeert. In de kantine is het Delfts blauw terug te zien en hangen er aan het plafond enorme stroopwafels en speculaas koeken. Too much? Helemaal niet!

‍Door het hele pand zijn wanddecoraties aangebracht met een jong en artistiek randje door graffiti. En oh ja! Er staat ook een caravan in het kantoor. Gewoon voor de ontspanning.

Vitra design meubilair
HAY design meubilair
&tradition design meubilair
Afbeelding

Palau Tank fauteuil

De Palau Tank fauteuil is speciaal akoestische fauteuil voor op kantoor. Door de zijwanden en het optionele dak ontstaat een aangename en besloten rustzone, waarin mensen ongestoord kunnen werken, lezen of telefoneren! 

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over Google Nederland

‍Google kennen we allemaal als grootste zoekmachine ter wereld. Google heeft over de hele wereld kantoorpanden en in 2014 opende Google Nederland opnieuw haar deuren. Het kantoor is getransformeerd in een interactief werklandschap en is typische Nederlands.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍Scotch & Soda

‍Hoofddorp

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Tribes Raamplein

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍WeWork Metropool

‍Amsterdam

Bekijk project