Heidrick & Struggles

Afbeelding

InteriorWorks voor Heidrick & Struggles

Analyse

‍Heidrick & Struggles is expert op het gebied van executive search. Het bureau heeft zich wereldwijd gevestigd waaronder ook in het bekende NoMa gebouw aan de Zuidas in Amsterdam.

‍Voor deze vestiging wilden zij een karakteristieke werkomgeving creëren die tevens hoogwaardige kwaliteit uitstraalt. Kwaliteit is namelijk iets waar zij voor willen staan. Om te voldoen aan deze wensen is er gekeken naar de Company ID: streven naar resultaat en het aanbieden van hoge kwaliteit in alle werkzaamheden. Architectenbureau Hollandse Nieuwe heeft zich gefocust op het interieurontwerp en de genoemde Company ID hierin weten te verwerken. Wij hebben als projectinrichter meegedacht over het losse meubilair en deze geleverd.

Advies

‍Naast dat Heidrick & Struggles zich specialiseert op executive search, richt het bedrijf zich ook op de coaching en ontwikkeling van bestaande en toekomstige klanten. Het verwelkomen van klanten in een toegankelijke en aantrekkelijke ruimte was één van de wensen. Hollandse Nieuwe heeft hiervoor een uitnodigende plek ontworpen waar warme, heldere en moderne sferen naar voren komen.

‍Een andere wens was het aanbieden van voldoende stilteruimtes, waar het personeel en de klanten op een rustige en vertrouwelijke plek kunnen overleggen. Zo zijn de stilte- en vergaderruimtes voorzien van hoge akoestische wanden. Daarnaast was een multifunctionele ruimte ook wenselijk. Daarom bevindt zich naast het grote dakterras een omgeving waar flexibel gewerkt kan worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een grote trainings- en communicatieruimte.

‍Een ander kenmerkend aspect wat Hollandse Nieuwe in het interieurconcept heeft toegepast, is de centrale ruggengraat van het kantoor. Deze legt een verbinding tussen de verschillende ruimtes. De ruggengraat bestaat uit een houten wand die door het gehele kantoor loopt. De omgeving bevat een aantal essentiële faciliteiten die niet mogen ontbreken binnen een kantoor, namelijk de pantry, concentratie- en opslag ruimten. De houten centrale ruggengraat is gecombineerd met groene elementen om meer sfeer te creëren.

Make it work!

‍Voor de heldere en toegankelijke ontvangstruimte is er gekozen voor Scandinavisch passend meubilair. Zo hebben wij de comfortabele About A Lounge stoelen van HAY geleverd. Deze stoelen zijn bekleed met de zachte Kvadrat Steelcut Trio stof. De stoelen van HAY worden gecombineerd met de Compose banken van Muuto in dezelfde kleur. Zo zijn beide designs voorzien van licht eikenhouten onderstellen, die samen het genoemde Scandinavische interieur tot stand brengen.  

‍In de ontvangstruimte wordt niet alleen een loungegedeelte aangeboden, maar ook een informele overlegplek. Ondanks de formaliteit zorgen de hoge Fuera tafel en de moderne Girola barkrukken van Satelliet voor een informeel karakter.

‍De vergaderruimten zijn net zoals de ontvangstruimte bedacht om toegankelijkheid en helderheid uit te stralen. Om die reden vind je hier de Muuto Base vergadertafel van eiken gecombineerd met de comfortabele vierpoot Altea stoelen van Inclass. In zijn geheel zorgen deze meubels wederom voor een aantrekkelijk en open karakter.

‍Als het gaat om de werknemers dan zijn de werkplekken een belangrijk onderdeel van het interieur.  Om die reden hebben wij de Presto-SW van Drentea geleverd. Het bureau is een circulair en multifunctioneel meubel, die gemakkelijk is te plaatsen in iedere gewenste setting. Zo verstel je de Presto SW moeiteloos van hoog naar laag. Een ideaal bureau voor op kantoor en daarnaast een eenvoudig karakter dat goed aansluit bij de toegankelijke, heldere sfeer. De Presto SW wordt gecombineerd met de HÅG Sofi, ook in dezelfde grijze kleur zoals in de ruimten.

Facts & figures

  • Naam klant: Heidrick & Struggles
  • Architect: Hollandse Nieuwe 
  • Locatie: Amsterdam
  • Oplevering: 2018
  • Oppervlakte: ca. 565 m2
  • Opdrachtgever: Hollandse Nieuwe
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Over Heidrick & Struggles

‍Heidrick & Struggles is het toonaangevende bedrijf in Executive Search. Wereldwijd helpen en ondersteunen ze bedrijven bij het oplossen van recruitmentvraagstukken op het gebied van werving, groei, ontwikkeling en integratie. Naast de Executive Search houdt de organisatie zich bezig met het selecteren en plaatsen van de beste specialisten voor leidinggevende functies.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Zorginstituut Nederland 

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project