Hermes City Plaza

Afbeelding

InteriorWorks voor Hermes City Plaza

Analyse

‍Het kantoorgebouw Hermes City Plaza is getransformeerd tot wooncomplex met maar liefst 218 Tiny Houses – volledig slim en duurzaam ingerichte woningen die niet groter zijn dan 28 m2. Internationale studenten van de Erasmus Universiteit krijgen een unieke kans om te leven in hartje Rotterdam. Standard Studio en Smeulders Interieurgroep hebben samen met InteriorWorks ervoor gezorgd dat het wooncomplex de optimale leefomgeving biedt voor een student. Studenten kunnen een compleet ingerichte studio verwachten in een industriële en sfeervolle stijl.

‍Het was een flinke uitdaging om al deze ca. 17 m2 studentenwoningen om te toveren tot complete studio’s met alle essentiële meubels en faciliteiten. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om duurzamer te gaan wonen op een kleinere oppervlakte met meubels die een dubbele functie hebben. Deze beweging noemen ze ook wel de ‘Tiny House Movement’. Hier werden de architecten en designers dan ook door geïnspireerd. 

Advies

‍De studio’s hebben een klein oppervlakte, wat het extra moeilijk maakt om alle faciliteiten aan te bieden. Toch is het Standard Studio gelukt om de ruimtes te voorzien van een toilet, badkamer, keuken, eettafel, bureau, bank, bed en opbergruimte. Dit is mogelijk gemaakt door alle beschikbare ruimte in de studio optimaal te benutten en gebruik te maken van meubilair met dubbele functionaliteiten. Een veel voorkomend probleem bij mensen thuis is het gebrek aan opbergruimte. Hier is dat heel slim opgelost door van de kast met opbergvakken op verschillende hoogtes te laten dienen als trap. Nog slimmer is het bed te verplaatsen naar een hoogte van twee meter zodat je loze ruimte op een eenvoudige manier vult. In de badkamer was geen ruimte voor een wastafel, dus wordt deze gecombineerd met het wastafelmeubel in de keuken. Vandaar de spiegel met een handig planchet en aan de andere kant schrijf je boodschappenlijstjes middels het krijtbord. Handig! Zo zie je dat er zoveel mogelijkheden zijn, die er in het begin misschien niet leken te zijn.

‍Toch heeft het interieur, naast dat het functioneel en efficiënt is, ook een huiselijke, industriële en warme look. Zo heeft Standard Studio bewust gekozen voor MOSO Bamboe en Betonplex. Deze twee materialen passen goed bij het interieurdesign doordat het bamboe een fijne structuur heeft met een warme tint en het betonplex een ijzersterk karakter met een robuuste uitstraling. Daarnaast zijn de materialen sterk zodat studenten het voor een langere tijd intensief kunnen gebruiken. 

Make it work!

‍Het was aan InteriorWorks om op zoek te gaan naar (maatwerk) meubilair, dat goed aansluit bij het industriële en minimalistische karakter van de woning. Daarom is er gekozen voor het meubilair van FEST. Het Hollandse merk maakt betaalbaar high-end interieurdesign en maakt ook nog eens gebruik van sterk materiaal zoals bamboe, hout en staal. Perfect dus! Naast de keuken vind je bijvoorbeeld de op maat gemaakte Ray Bamboe eettafel in combinatie met de speelse en tijdloze Friday arm chair. Deze stoel en tafel die robuuste eigenschappen bevatten door het staal en alsnog elegantie uitstralen passen daarom goed bij de look en feel van het interieur.

Facts & figures:

  • Opdrachtgever: Hermes City Plaza B.V. 
  • Architect/designer: Standard Studio
  • Locatie: Stadhuisplein Rotterdam
  • Oplevering: 2017
Tacchini design meubilair

Over Hermes City Plaza

‍Het voormalige kantoorgebouw Hermes City Plaza is nu bedoeld voor eerstejaars studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het complex bevindt zich op het Stadshuisplein en beschikt over 218 studio's. 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

De Bijenkorf | InteriorWorks

‍Hospitality

‍De Bijenkorf Utrecht

‍Utrecht

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍W Hotel Amsterdam

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍A'DAM & Co Membersclub

‍Amsterdam

Bekijk project