Hotel Arena

Afbeelding

InteriorWorks voor Hotel Arena

Analyse

‍Hotel Arena wilde de natuur meer betrekken bij het hotel. Met als doel dat de gast zich in het midden van de stad kan terugtrekken in een rustige en natuurlijke omgeving.

Advies

‍‍Samen met de architect hebben wij gekeken naar wat er in het pand past, maar ook wat voor invloed de omgeving heeft op het hotel en haar gasten. Een bijzondere verandering is het verplaatsen van de ingang. Naar aanleiding van de originele tekeningen van architect Adrianus Bleijs, is de ingang van het hotel nu gericht naar het Oosterpark. Ook de parkeergarage is ondergronds gegaan waardoor het groene terrein van het hotel naadloos overgaat in het park.

Make it work!

‍‍Om de groene natuurrijke omgeving nog meer te benadrukken zijn er veel natuurlijke kleuren toegepast in hotel interieur. Je ziet veel groen terugkomen, er is veel hout gebruikt en ook leder. Een mooi voorbeeld van de natuur naar binnen halen is het restaurant. De zijkant van het restaurant lijkt namelijk een verlengde van het buitenterras. De grote ramen geven je uitzicht op de groene omgeving en vanuit de Jess Design fauteuils kun je daar optimaal van genieten.

‍‍Het hotel wordt in fases gerenoveerd. InteriorWorks heeft tot nu toe bijgedragen aan de renovatie van Restaurant Park, het penthouse, de studios en de hotelkamers. Van romantische Fly Sofa’s van &tradition en prullenbakken van Muuto in de hotelkamers tot aan de restaurantstoelen van Minotti Astontot en kinderstoelen van Stokke Trip Trapp. Ook al is het hotel nog niet geheel af, het is wat ons betreft nu al de perfecte plek om de drukte van de stad te doen vergeten. 

‍‍Facts & Figures:

  • Architect: TANK
  • Oppervlakte: circa 3500 m2
  • Oplevering: 2016
  • PERS BERICHT 
Jess design design meubilair
&tradition design meubilair
Afbeelding

Over Hotel Arena

‍‍Hotel Arena bevindt zich in een rijksmonument met een bewogen geschiedenis en is gelegen in een natuurrijke omgeving. Hotel Arena is een plek waar stadsmensen samen komen en het dorpsgevoel ervaren. Waar de grenzen tussen park en hotel, Centrum en Oost, dag en nacht, werken en spelen, vreemden en vrienden vervagen.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Hospitality

‍Element hotel

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Tribes Raamplein

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍The Fritz Hotel

‍Amsterdam

Bekijk project