IJsseltoren

Afbeelding

InteriorWorks voor IJsseltoren

Analyse

‍De metershoge IJsseltoren langs de A28 in Zwolle, die destijds bestempeld was als zakelijk bankgebouw van de ABN Amro, heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Interieurarchitect Maarten Jamin heeft, in opdracht van eigenaar BNP Paribas Real Estate, het steriele, zakelijke interieur weten om te toveren tot sfeervolle, warme ruimte waar verschillende gebruikers zijn gevestigd. InteriorWorks hield zich bezig met het leveren van het bijpassende meubilair.

Advies

‍De eerste stap in deze transformatie bestond uit het brainstormen over de invulling van het nieuwe interieur. Materialen, kleuren en het architecturale design kwamen hierbij aan bod. Daarnaast werd er geluisterd naar de visie van de opdrachtgever, ‘de gebruiker staat centraal’. Gebruikers die zich hier vestigen moeten zich comfortabel voelen in een inspirerende en sfeervolle omgeving waar zowel corporate als moderne flexwerkers samenkomen. Wat hier natuurlijk goed bij aansluit is de grote koffiebar en de gastvrouw die bezoekers verwelkomt. Maarten Jamin heeft gekozen voor veel natuurlijke materialen zoals kersenhoutenwanden en levendige planten verspreid door het gehele pand.

Make it work!

‍In het pand worden diverse werkplekken aangeboden, die ieder zijn eigen karakter en functie hebben. Zo zijn er moderne vergaderruimtes, comfortabele concentratieplekken en loungebanken voor informeel overleg. De entree was destijds een saaie, formele ruimte, maar deze is nu omgetoverd tot uitnodigende ontvangstruimte met veel natuurlijke elementen en sfeervolle kleuren. Dit zorgt ervoor dat gebruikers zich direct thuis voelen. Dit geldt ook voor de koffiebar waarmee de bezoeker op een warme manier wordt welkom geheten.

‍InteriorWorks heeft ervoor gezorgd dat het meubilair net zo goed aansluit bij de wensen van de opdrachtgever als alle andere interieurelementen. Bij binnenkomst stappen bezoekers de ontvangstruimte in waar ze worden verrast door verfrissende, natuurlijke kleuren en sfeervolle lounge meubels. Dit samen zorgt voor de gewenste look en feel. Deze ruimte is gevuld met rijke, zachte stoffen die de bekleding vormen van diverse meubels, zoals de Softline Silver bank, Softline Havana en de elegante eikenhouten Zeitraum Finn lounge stoel. De gekleurde Palette tafel van &tradition, met zijn bladen op verschillende niveaus, vormen een collage van rijke materialen en past daarom perfect bij de totale setting.

‍Even lekker relaxen doen de gebruikers in de ontspanningsruimte. Hier staat een You & Me pingpong tafel van RSBarcelona. De tafel kleurt mooi bij de turquoise 2,5 sits Axel bank van Montis. Verder staat hier de hoge, ronde tafel met de comfortabele Kuskoa krukken van Alki. Het voeren van een informeel gesprek of een ongedwongen praatje met een collega, wordt gedaan aa  n de lange Copenhague tafel van HAY en de comfortabele Softshell stoelen van Vitra.

‍Zoals eerder benoemd zijn er ook vergaderruimtes te vinden in de IJsseltoren. De ruimte op de foto heeft prachtige hoge ramen waardoor de binnenplaats en de grote bamboe planten goed te zien zijn. Om de gebruikers van het pand optimaal te laten vergaderen zijn de comfortabele, gestoffeerde Sixe Sled Side stoelen en de praktische Tempest Flip Flop tafels geplaatst. De zachte, natuurlijke kleuren sluiten wederom goed aan bij de look en feel.

‍De kantine vormt dé plek waar iedereen samenkomt. Een kort gesprek of een lunchafspraak worden hier niet uitgesloten. Ook hier kleuren de eikenhouten Kuskoa stoelen van Alki mooi bij het interieur. De hoge ramen laten een enorme hoeveelheid licht door waarmee je twee vliegen in één klap slaat. Het is namelijk een duurzame oplossing en het levert een bijdrage aan de gezondheid van de gebruikers.

‍Facts & figures

  • IJsseltoren
  • Maarten Jamin
  • Kees Hummel
  • Zwolle
  • Oktober 2017
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Over IJsseltoren

‍De IJsseltoren aan de A28 in Zwolle is ooit in opdracht gebouwd door ABN Amro en wordt nu gebruikt door verschillende huurders. Het gebouw heeft een uniek uitzicht door de metershoge torens. Deze torens behoren tot de grootste in Noord Oost Nederland. 

‍ 

‍ 

‍ 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Google Nederland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project