ING Group ICEC

Afbeelding

InteriorWorks voor ING Group ICEC 

Analyse

De uitdaging voor InteriorWorks vanuit ING Group was om een ruimte te creëren die inspirerend is voor zowel bezoekers als werknemers van ING Customer Experience Center (ICEC). Onder het motto “ICEC is anders!” wilde ING Group een interieur ontwerp dat volledig het tegenovergestelde was van ‘gewoontjes’. Een omgeving die de creatieve geest stimuleert en een open-minded houding aanmoedigt.

Advies

‍Het motto “ICEC is anders!” was de enthousiaste start én inspiratie voor het interieurdesign van het pand. Het doel van het Experience Center is om het aantal nieuwe ideeën en innovaties te verhogen en te verbeteren. Tegelijkertijd moet het de bezoeker een indruk geven van het toekomstbeeld van ING.

‍Het idee van het interieurdesign betekende dat er allerlei verschillende plekken gecreëerd moesten worden, maar welke wel een connectie met elkaar moesten hebben. Speciale verbindingen – zoals die van de tunnel van de trap – en een opeenvolging van ervaringen in het interieurontwerp, stimuleren kruisbestuivingen tussen teams, startups en partners.

Make it work!

‍Het kantoor van ING Group ICEC is ‘zakelijk speels’. Dit komt voornamelijk door de gele tinten die zijn verwerkt in het meubilair en door het mixen en matchen van verschillende design stukken. Als connectie tussen verschillende delen van het kantoor – waarin wij bijvoorbeeld het Vitra Joyn bureau hebben geplaatst – zijn er lounge gedeelten gecreëerd die uitnodigend zijn voor bijvoorbeeld een informeel overleg. Een okergele sofa, gecombineerd met twee beige-gouden klassiek moderne fauteuils, de Muuto Around salontafel en het Bird carpet van Dutch Design merk Moooi Carpets; wij zouden hier wel gaan zitten. Verder zijn er in het kantoorpand onder andere de Prostoria Polygon Lounge stoel te vinden en de Lottus stoel van Enea.

‍De winnaar voor de Eyecatch Award gaat toch echt naar de oldschool Citroën bus die in de kantine staat en heerlijke koffies produceert voor alle bezoekers van het kantoor.

Facts & Figures:

  • Project: ING Customer Experience Center (ICEC)
  • Oppervlakte: 1.300 m2
  • Architect: Fokkema & Partners Architecten
  • Oplevering: maart 2016
  • Foto credits: Studio Sint & ING Group

‍© Creative Commons
Dit werk is door InteriorWorks aangepast. Bekijk hier de licentie van het werk.

Afbeelding
Fermob design furniture
Afbeelding

Muuto Around salontafel - grijs

Muuto Around salontafel is modern en fleurt iedere zit hoek op als je kiest voor één van de vrolijke kleuren. 

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over ING Group ICEC

‍ING Group N.V. is een Nederlandse financiële instelling die wereldwijd opereert. Het kantorenpand aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuid is onlangs verbouwd ten behoeve van het ING Customer Experience Center (ICEC). Het ICEC houdt zich bezig met allerlei innovaties van het bedrijf.

Wil jij ook zo'n interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍Zoover & Weeronline

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍David Lewis

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍EasyToBook

‍Amsterdam

Bekijk project