JLL en Tétris Design & Build

Afbeelding

InteriorWorks voor JLL en Tétris Design & Build

Analyse

‍‍JLL en Tétris zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en bouwen van kantoorruimtes die aansluiten bij de doelen en ambities van hun opdrachtgevers. Voor dit project hebben zij al hun expertise ingezet om hun eigen werkomgeving zo te maken dat alle behoeftes van de verschillende afdelingen gefaciliteerd worden.

Advies

‍Dit project eiste een uitvoering aan de hand van onze drie pijlers: Company ID, Human Factor en Project Efficiency.

 • Company ID: opdracht was om dezelfde producten in te zetten welke JLL en Tétris Design & Build zelf ook in project inzet zodat dezelfde sfeer werd gecreëerd als in hun eigen projecten.
 • Human Factor:
  1) Interieurarchitect Niels Kramer heeft voor JLL & Tétris een concept ontwikkelt dat is geïnspireerd op het van wijk naar wijk fietsen in de stad. Mensen hebben volgens de architect ruimte nodig, zowel mentaal als fysiek. Het ontwerp van het interieur staat daarom ook in het teken van flexibiliteit; mensen moeten altijd en overal de mogelijkheid hebben om in een andere ‘wijk’ te werken.
  2) Er is een stilte wijk gecreëerd, waar mensen zich kunnen terugtrekken en tot rust kunnen komen.
 • Project Efficiency:
  1) na het eerste ontwerp kregen we de uitdaging om de kosten naar beneden te stellen zonder aan het design en functionaliteiten te komen.
  2) correcties na levering en installatie werden in het weekend uitgevoerd om zo geen andere werkzaamheden te storen.

‍‍InteriorWorks heeft een adviserende rol gespeeld bij de keuze van het losse meubilair. In diverse afstemsessies heeft het team van InteriorWorks samen met de interieurarchitect het afwerkingsniveau van het meubilair tot in detail besproken. Met als resultaat designmeubelen die perfect aansluiten bij het interieurconcept.

‍‍Een mooi voorbeeld hiervan zijn de werkplekken van Drentea. De interieurarchitect wilde het exterieur en interieur graag aan elkaar linken. Het kantoor is namelijk gevestigd in twee glazen ronde torens en die ronde afwerking heeft hij door vertaald in het gehele interieur. Ook in de werkplekken van Drentea. Door een fijne samenwerking tussen Tétris, Drentea en InteriorWorks staan er nu diverse Presto SW Solitair en Presto SW Bench werkplekken van Drentea met ronde afwerkingen zoals ronde wangen, tafelbladen en elektrificatievoorzieningen.

‍‍Mooie bijkomstigheid, de bureaus en werkplekken van Drentea zijn sindsdien ook standaard met ronde afwerking beschikbaar.

‍‍De pooltafel die je terug vindt in één van de ontspanningsruimtes heeft InteriorWorks op maat laten maken. De interieurarchitect wilde graag een donkere ombouw van kersenhout in combinatie met een ‘bright red’ laken. Op de foto’s zie je het eindresultaat.

‍‍Verder heeft InteriorWorks al het losse meubilair geleverd, waaronder de Floyd fauteuil van Palau, de Beso loungestoel van Artifort, de Soft Modular Sofa van Vitra en diverse type bureaustoelen van Herman Miller waaronder de Mirra 2 en Setu. De andere designmeubelen komen van merken als Woud, Foscarini, Pedrali, Jess Design, La Palma, Arco, Andreu World, Brunner, Bic Carpets, Human Scale, Normann Copenhagen, Interstuhl, HAY en Muuto.

Make it work!

‍‍Het eindresultaat is een hoofdkantoor met een open structuur en een warme uitstraling. Naast werkplekken met alles er op en aan is er voldoende ruimte om je even terug te trekken en ook voor een gezellig gesprek met collega’s.

‍‍Het kantoor is ingericht als een stad. Zo zijn er diverse wijken, waaronder: het business district, een food district en ook een wijk waarbij ontspanning voorop staat. De lay-out van het kantoor is zo vormgegeven dat iedere afdeling een eigen plek heeft, maar de open structuur van het kantoor verwelkomt iedereen overal te werken en ontspannen.

Facts & Figures:

 • Interieurarchitect: Niels Kramer van Tétris Design & Build
 • Oplevering: 2017
Andreu World design meubilair
Emeco design meubilair
Afbeelding

Jess Design Earl Fauteuil low InteriorWorks

De Jess Design’s Earl fauteuil is een opvallende fauteuil door de onweerstaanbare vormen. De Earl behoort tot de opvallende collectie van de Old Glory, waarin enkel staal en leder is gebruikt. In deze collectie worden materialen in de meest natuurlijke vorm gebruikt. Dit maakt de fauteuils ruw en karakteristiek. 

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Herman Miller Mirra 2 bureaustoel

De Herman Miller Mirra 2 bureaustoel is milieuvriendelijk ontwikkeld en is bekroond met een Cradle to Cradle Silver en Gold certificaat. Met deze bureaustoel kun je op kantoor komen...

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over JLL en Tétris Design & Build

‍‍Als één van de marktleiders op het gebied van projectmanagement en interieurdesign van onder andere kantoren weet Tétris, de dochteronderneming van JLL, als geen ander wat wel en niet werkt. In 2017 hebben zij al hun kennis vertaald naar het eigen kantoor en deze omgebouwd tot een plek waar de werknemer graag naar toe gaat en die misschien zelfs wel gemist wordt door de werknemer als hij of zij thuis is.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Domus Medica | InteriorWorks

‍Zorg

‍Domus Medica

‍Utrecht

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍WeWork Metropool

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Google Nederland

‍Amsterdam

Bekijk project