Kennedy van der Laan

Afbeelding

InteriorWorks voor Kennedy van der Laan

Analyse

‍Een open en transparante werkruimte, die de kernwaarden van een advocatenkantoor weet te vertalen, dat is wat Kennedy van der Laan wenste. Deze wensen maakten zij kenbaar bij projectmanagement bureau IQNN development en architectenbureau MVSA Architects. Vervolgens hebben zij gekeken naar de kernwaarden en de nieuwe communicatie stijl ‘The clear line – ‘The art of capturing the essence’. Het ontwerp is daarom gebaseerd op een open en fris corporate identiteit met in het achterhoofd het concept: ‘it’s clear line’.

Advies

‍Voor dit project was IQNN Development verantwoordelijk voor de bouw van het kantoor. MVSA Architects heeft vervolgens gekeken naar hoe ze het oude en gesloten kantoor imago konden hervormgeven tot een open en transparante werkomgeving. In het oude kantoor vingen bezoekers namelijk geen glimp op van waar de advocaten hun werk uitoefenden. Ze verlieten het pand zonder iemand te zien of te spreken. Daarom is er in het nieuwe kantoor nagedacht over openheid en het welkom heten van de cliënten. Met het creëren van open ruimtes in combinatie met het plaatsen van glazen (geluidsdichte) wanden is het de bedoeling om het pand toegankelijker te laten voelen voor medewerker én client.

‍Naast het toegankelijker maken van de kantoorruimtes is er gekeken naar het creëren van licht. Het kantoor bevindt zich op de tweede en derde verdieping. Deze twee verdiepingen worden met elkaar in contact gebracht middels een grote opening. De prominente houtentrap en de omheining van glas maken de openheid mogelijk. De trap leidt naar het hart van het kantoor. Dit is het centrale punt waar cliënten worden ontvangen, waar werknemers kunnen lunchen en waar geborreld kan worden. Zo vind je hier de bar en het restaurant. Iedereen komt hier samen. Een leuke toevoeging van deze plek is het uitzicht op het westerpark

‍Hetgeen dat Kennedy van der Laan net zo belangrijk vindt om over te brengen bij de klant is een huiselijk en vertrouwelijk gevoel. Dit onderdeel komt in het gehele kantoor naar voren door de houten vergadertafels, die vergaderruimtes onderscheiden van werkruimtes. Deze tafels zijn bedoelt om samen te werken of korte meetings te houden. 

Make it work!

‍InteriorWorks heeft zich net zo verdiept in de kernwaarden en samen met MVSA Architects hebben zij deze waarden doorgevoerd in het meubilair. Hoe kan het meubilair toegevoegde waarde bieden aan een transparante en open kantoorruimte? Allereerst is er gekozen voor warme kleuren en stoffen. Natuurlijke materialen zoals hout en lichte frames voor de stoelen en banken waren een pré. Zo kwamen tientallen merken naar voren van Muuto tot Hay en Artek. Het kiezen uit tientallen toffe merken maakte het project zo uitdagend en leuk.

‍Wat vrijwel direct opvalt, in het hart van het kantoor, zijn de langwerpige Solo Tube lampen van Archxx. Het is alsof de lampen vanuit het plafond naar beneden vallen. De lampen samen met het hoge plafond creëert een bijzondere sfeer met veel licht. Dit in combinatie met de grote tafel, het gekleurde Highline tapijt van Ege in combinatie met gebruik van veel planten wordt er zo een huiselijke sfeer gecreëerd. Deze combinatie kom je in het gehele kantoor tegen.

‍De comfortabele sfeer is op meerdere plekken te vinden. Neem bijvoorbeeld plaats in één van de kleine zithoekjes naast en voor de prominente trap. Hier vind je de gekleurde Oslo stoelen en banken van Muuto. Deze comfortabele en huiselijke setting mag niet achterblijven in de conferenceroom, daarom vind je hier de About a Chair stoeltjes van Hay. De gestoffeerde stoeltjes maken besprekingen net wat comfortabeler. Dit geldt ook voor de vergaderstoelen en fauteuils van Vitra. De Pivontant Direction sluit, met zijn warme kleuren, perfect aan bij de wensen van de klant. 

‍Onze interieurspecialisten wisten hun expertise kenbaar te maken door advies te geven over de PiqNiq bureaus van Drentea. Deze eigentijdse ergonomische DUO werkplekken voldoen aan alle eisen als het gaat om verantwoord werken. De werkplekken zijn allen gemakkelijk aan te passen op ieder gewenste positie. Zo voorkom je lichamelijke klachten. Ook hebben de bureaus een speels uiterlijk doordat ze wat weg hebben van echte picknick tafels. De verschillende gekleurde tussenwandjes maakt het interieur net wat kleurrijker. Alles bij elkaar maakt het eindresultaat een plaatje vinden wij zelf!

‍Facts & figures

 • Projectnaam: Kennedy van der Laan
 • Architect: MVSA Architects
 • Projectenbureau: IQNN Development
 • Oppervlakte: 4000 m2
 • Oplevering: januari, 2019
 • Plaats: bedrijfspand Haarlemmerhof, Molenwerf te Amsterdam
Tacchini design meubilair
Emeco design meubilair
Afbeelding

HAY About A Chair AAC18 stoel - zwart

De HAY About A Chair AAC 18 stoel is eenvoudig, maar elegant. De armleuningen bieden extra zitcomfort en is ideaal voor langdurige vergaderingen en conferenties.Voor welke kleur kies jij?

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
HAY Revolver kruk

De HAY Revolver kruk heeft een modern design en is zeer functioneel. De kruk is ideaal te gebruiken als (bureau)kruk, als bijzettafeltje of als bijpassende kruk in de Revolver collectie. 

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Muuto Oslo stoel - Roze

De Muuto Oslo Stoel maakt deel uit van de Oslo serie. Deze comfortabele stoel krijgt zijn zachte uitstraling door de afgeronde hoeken. Welke kleur kies jij?

Beschikbaarheid 2 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over Kennedy van der Laan

‍Kennedy van der Laan is het Nederlandse advocatenkantoor dat juridische kennis heeft op het gebied van IT, IP, Privacy en verzekeringsrecht. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en Eindhoven en bediend een scala aan toonaangevende marktleiders. Het team bestaat uit 100 professionals, die allen gespecialiseerd zijn in de advocatuur. 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍Yardi

‍Amsterdam

Bekijk project
Zuiderzeeland | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Lelystad

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project