NCS

Afbeelding

InteriorWorks voor NCS

Analyse

‍Het geslaagde turn key project voor NCS – Nederlandse Culturele Sportbond – is een feit. We hebben het interieurproject van A tot Z uitgedacht en opgeleverd. NCS is een overkoepelende organisatie die administratieve en juridische ondersteuning biedt voor sportverenigingen in Nederland. Het nieuwe kantoor, in Amsterdam-Noord, moest een invulling krijgen. Zodoende hebben we op basis van onze drie pijlers – company id, human factor en project efficiency – een analyse en mood check uitgevoerd. Hierdoor hebben we de identiteit kunnen vaststellen en de bijbehorende stijl kunnen bepalen.

‍De stijl Nordic Light symboliseert de open, zakelijke en toegankelijke karaktereigenschappen van NCS en kreeg daarom direct de voorkeur. De naam geeft eigenlijk al aan waar de stijl voor staat: Scandinavische vormen, zachte tinten en transparante materialen. De klant gaf echter aan dat de stijl niet te steriel mocht zijn. Daarom zijn er rode en groene tinten toegevoegd om de look en feel net wat meer kracht te geven. Verder zijn materialen als hout en steen toegepast om het lichte Scandinavische interieur een warme en huiselijke touch te geven. Uiteindelijk hebben we deze wensen doorvertaald naar het interieur.

Advies

‍De indeling van het kantoor stond vast, namelijk beneden eten en vergaderen en boven de werkplekken. We hebben voor beide ruimtes een moodboard gemaakt waar een sereen kantoor uitkwam met een knipoog naar sport. Sport is voor NCS een groot thema en helpt daarom bij de bevordering van het geluk van de medewerkers en dus ook de human factor. Vervolgens werd een vlekkenplan van de ruimtes uitgewerkt waarmee een voorstel kon worden gedaan. Diverse voorzieningen werden hierin uitgelicht zoals een wc, werkruimte, meterkast, keuken en tevens een elektraplan met de bijbehorende verlichting. We hebben de open ruimtes en de open trap zo ingedeeld dat het de look en feel van een loft heeft gekregen.

‍De betonnen trap, die naar de werkplekken leidt, versterkt de stijl van een loft. Bovenaan de trap zijn weerszijden gevuld met glazenpanelen waardoor het zicht tussen de twee verdiepingen transparant blijft. Dit geldt ook voor de achterkant van de bovengelegen werkruimte waar een stilteruimte is gecreëerd middels glazenwanden. De ruimte onder de trap hebben we goed weten te benutten door een printer en presentatiescherm te plaatsen. Diverse muren hebben een groen/grijze tint wat perfect aansluit bij het thema Nordic Light. Hier is een eikenhouten PVC vloer van Kempers Inrichters aan toegevoegd. Deze komt overeen met de houten meubels van de keuken.

Make it work!

‍Voor ons was het een logische keuze om Scandinavische merken toe te voegen. Dit zie je direct terug in de keuken, want hier wordt de ruimte verlicht door de prachtige Eiffel lamp van Frama. Dit geldt ook voor de vergadertafel waar de speelse Ferm Living Pendant lampen boven hangen met ieder een eigen zachte kleur. Bovendien is de vergadertafel niet zomaar een tafel. Deze tafel is van het Nederlandse merk Planq en is gemaakt van een oude gymvloer. Vandaar ook de naam Gym Floor table. Deze tafel sluit natuurlijk perfect aan bij de eigenschappen en wensen van NCS. Een mooi detail is de rand van de tafel, die dezelfde grijze RAL kleur heeft gekregen als de kuipstoelen van HAY. Om in de Scandinavische sferen te blijven hebben we een klassieke String wandkastsysteem toegevoegd. De lichte planken, transparante materialen en tevens het modulaire systeem maken deze kast ideaal voor kantoorruimtes. Bij een interieurproject als deze draait alles om detail, zodoende zijn de kapstokknoppen van Bolia toegevoegd. Deze zijn gemaakt van hetzelfde terrazzo materiaal als het keukenblad – nu nog een matchende jas en je kan ton-sur-ton afstrepen ;). 

‍Voor de werkplekken is er specifiek gekeken naar de ergonomie. NCS kwam daarom langs bij ons in de showroom om verschillende bureaus te bekijken. De keuze was snel gemaakt, namelijk het PiqNiq bureau van Drentea. Een speels design die daadwerkelijk op een picknicktafel lijkt. De werkplekken worden aangevuld met middelhoge akoestische scheidingswanden en de akoestische Under The Bell vilt lamp van Muuto. 

‍We hebben deze opdracht met veel plezier mogen uitvoeren. Het lijkt aan het begin een flinke uitdaging, maar uiteindelijk weten we waar we naartoe moeten werken en als dat goed uitpakt zijn we extra tevreden!

Facts & figures:

 •        Ontwerp en oplevering: Michiel, InteriorWorks
 •         Naam klant: NCS
 •         Locatie: Amsterdam
 •         Oplevering: 2019
 •         Fotograaf: Rick Geenjaar
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Drentea Akoestische schuifdeurkasten

Drentea akoestische schuifdeurkast kan als kast maar ook als roomdivider gebruikt worden. Door de vele opties voldoet de kast van Drentea aan alle eisen van het opbergen van de administratie.

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Zit-sta tafel | elektrisch verstelbaar | scheidingswand is optioneel

Het Drentea PiqNiq bureau is ontworpen als vernieuwende werkplek voor unieke interieurs. Deze projecttafel of bureautafel voldoet aan de nieuwe wensen op het gebied van kantoorinrichting en het gezonde werken. 

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
ferm LIVING Disc Light Grey hanglamp - InteriorWorks

De ferm LIVING Cone Light Grey hanglamp heeft een Scandinavisch design en biedt het perfecte licht voor boven de vergadertafel of in de leeshoek van een hotel.

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
ferm LIVING Disc Light Grey hanglamp - InteriorWorks

De ferm LIVING Disc Light Grey hanglamp heeft een subtiel design en geeft een warme sfeer aan het interieur. Ga je voor minimalistische look of kies je voor een kleurtje?

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
HAY About A Chair Soft AAC 23 stoel - InteriorWorks

De HAY About A Chair Soft AAC 23 stoel is een kuipstoel uit de bekende About A Chair collectie. De stoel kenmerkt zich door haar eenvoud en multifunctionele opties.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Muuto Under the Bell - donkergrijs

Muuto Under the Bell creëert met zijn grootte een ruimte in een ruimte. Muuto Under the Bell lamp heeft aan de buitenzijde polymeervilt en krijgt daardoor een warme uitstraling.

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
PLANQ Gym Floor tafel - InteriorWorks

De PLANQ Gym Floor tafel heeft zijn naam te danken aan het materiaal waarvan het gemaakt is. De designtafel geeft een speels effect aan een vergaderruimte. 

Beschikbaarheid 4 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over NCS

‍NCS is een vereniging en fungeert als overkoepelende factor voor verschillende sportverenigingen in Nederland. De leden van de vereniging bestaan uit rechtspersonen en proberen vanuit humanistische waarden een sociale verbintenis te vormen tussen allerlei sporten, sporters en sportorganisaties.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

Zorginstituut Nederland - Kantoorgebouw Diemen

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project