NS Stations

Afbeelding

InteriorWorks voor NS Stations

Analyse

‍Voor de renovatie van het hoofdkantoor van NS Stations moest een herziening gemaakt van het werkoppervlak, zodat de ruimte efficiënter ingezet kunnen worden. Het kantorenpand is breed opgezet, zo bestaat een groot deel van een etage uit gangen. Het basisidee was om deze nutteloze ruimte nuttig en functioneel te maken.

Advies

‍‍Ook al was het een groot kantoor, meer dan de helft van de ruimte werd niet gebruikt. De kantoorruimtes zaten aan de buitenkant van het pand en het middenstuk was hal. In 2013 zijn de kantoorruimtes volledig op de schop gegaan. De lange hallen zijn tegenwoordig meer dan dat: opslagruimte, garderobe, loungeruimte, informele overlegplek… de plattegrond van het pand is in zijn geheel herzien. Aan ons de taak om deze nieuw gecreëerde ruimtes in te richten.

Make it work!

‍In plaats van werken achter een gesloten deur kan men nu terecht in een groot landschap met werkplekken. Een grote verandering, zeker voor de gebruiker. Bij een grote open werkruimte is het van belang dat je investeert in goed en comfortabel meubilair én dat er voldoende werkplekken en vergaderruimtes zijn waar men zich terug kan trekken. Gelukkig konden wij hier wel wat mee.

‍‍De ‘thick walls’ die de architect heeft geplaatst zorgen er niet alleen voor dat de ruimte anders ingedeeld wordt maar zijn dus ook te gebruiken als opslagruimte, boekenkast of garderobe. Daarnaast zijn het geen vaste items, waardoor iedere etage anders ingericht is. Afgestemd op de aanwezige afdelingen.   

‍Het NS kantoor beschikt tevens over een wel heel bijzonder Artifort bank. Wij hebben het onderstel namelijk laten verwijderen en de bank opgehangen aan het plafond. Het resultaat: twee unieke schommelbanken in de hal.

Facet & Figures:

  • Architect: NL Architects
  • Oppervlakte: circa 7.000 m2
  • Oplevering: 2013
Fritz Hansen design meubilair
Flos design meubilair
Afbeelding

Artifort Tulip Midi stoel

De Artifort Tulip Midi stoel is een zeer comfortabele stoel en perfect te gebruiken voor een vergadering, meeting, ontvangstruimte of voor in de bedrijfskantine. Voor welke ruimte ga jij de stoel gebruiken?

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over NS Stations

‍Het hoofdkantoor van NS Stations is gevestigd in de Katreinetoren in Utrecht. Het pand is 15 verdiepingen hoog en is gebouwd bovenop station Utrecht Centraal.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Sanoma

‍Hoofddorp

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍JLL en Tétris Design & Build

‍Amsterdam

Bekijk project