Onderlinge 's-Gravenhage

Afbeelding

InteriorWorks voor Onderlinge 's-Gravenhage

Analyse

‍Onderlinge ’s-Gravenhage is verhuisd van een klassiek pand in het hart van Den Haag naar een modern kantoorgebouw aan de rand van Den Haag. Dit zorgde ook voor een aantal veranderingen in de organisatie: van een procesmatig bedrijf naar een flexibele en projectmatige organisatie. Samen, zeker en betrokken centraal zijn de drie kernwaarden, die samen de Company ID vormen en de rode draad vormden voor het interieurconcept. Het nieuwe kantoor moet een plek zijn die de organisatie onderling bindt.

Advies

‍UP architecture heeft voor de Onderlinge ’s-Gravenhage een plek weten te creëren waar de gebruikers worden geïnspireerd, comfortabel kunnen werken en een uitnodigende sfeer proeven. Het idee kwam vanuit de klant en werd ook wel omschreven als ‘Boutique Hotel’. Hierbij werd de Human Factor voorop gesteld: een warme, comfortabele werkplek waar je als mens in balans bent.

‍UP architecture heeft het nieuwe kantoorpand onder de loep genomen en gekeken naar de verschillende mogelijkheden tot meer transparantie en de verbinding tussen buiten en binnen. De grote glazen puien in de entree en bij de balkons versterken deze wensen. Net zoals de vide, die van de entree een spectaculaire ruimte maakt en zorgt voor licht, lucht en ruimte in het hart van het pand. De begane grond biedt een open en verbonden ruimte waar diverse werk-, overleg- en ontmoetingsplekken zijn gecreëerd. Dit concept zet zich voort op de kantooretage waar centraal gelegen huiskamers subtiel gescheiden zijn van de open werkgebieden door scrum- en overlegruimtes. De met FSC-hout beklede elementen brengen warmte en diversiteit in het interieur. De vloerbedekking geeft op een speelse wijze kleur en identiteit aan de werkzones door de gradiënt. Daarnaast zijn alle ruimtes voorzien van innovatieve LED verlichting met een efficiënte regeling voor de juiste hoeveelheid daglicht. De luchtkwaliteit wordt geregeld door het nieuwe klimaatsysteem en de ramen die open kunnen. Genoemde voorzieningen bevorderen het welzijn van de gebruikers.

Make it work!

‍De ruimte met een oppervlakte van 3000 vierkante meter komt natuurlijk echt tot leven wanneer deze wordt ingericht met passend meubilair. UP architecture heeft geadviseerd om met het interieur een sterke verbinding te creëren tussen de onderlinge organisatie en haar partners. Daarom hebben we samen warme, comfortabele werkplekken gecreëerd waar je als gebruiker in balans bent.

‍Zo wordt het centrale hart gevuld met de comfortabele fauteuils Ro en Fri en de Favn bank van Fritz Hansen. Gecombineerd met de ‘terra-cotta’ achtige Obon tafel van Moooi. Deze setting wordt in de schijnwerpers gezet door de excentrieke Yanzi lamp van Artemide. Een informele, stijlvolle en comfortabele binnenkomer als je het ons vraagt.

‍Aan de overkant van de informele zitruimte bevindt zich de bar die de open ruimte nog toegankelijker maakt. De bar maakt plaats voor zes personen op de High stool van Mater en wordt verlicht door de stijlvolle Heracleum Endless lamp van Moooi.

‍Voorbij het centrale hart wordt de verbinding tussen de gebruikers gestimuleerd door de diverse zitgedeeltes. Hier zorgen de Arco Close, de Satelliet Magda stoelen en de &tradition Mayor bank voor een comfortabel geheel.

‍Niet alleen de openbare ruimtes verdienen een passend interieur, maar ook de gesloten ruimtes. In de diverse vergader- en stilteruimtes worden de Sketch meubels van Arco aangeboden en krijgen de ruimtes meer sfeer door de vloerkleden van Ege.

‍De verbouwing van deze enorme ruimte was het eerste project waarmee UP architecture haar werkzaamheden als ontwerpbureau heeft mogen uitvoeren. Zo stelt UP architecture: “Het traject voor het leveren van het meubilair is soepel verlopen door de proactieve houding en inhoudelijke kennis van InteriorWorks”.

Facts & figures:

  •        Architect: UP architecture, Anne Boonstra en Clara Marhló
  •         Naam klant: Onderlinge ’s-Gravenhage
  •         Locatie: Den Haag
  •         Oplevering: 2019
  •         Oppervlakte: 3000 vierkante meter
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Over Onderlinge 's-Gravenhage

‍Onderlinge 's-Gravenhage is expert op het gebied van levensverzekeringen. Zo helpen zij onderling mensen op het gebied van pensioenen en levensverzekeringen en zorgen ervoor dat het belang van de medemens om nummer één staat. Zoals ze zelf zeggen: "Als het gaat om financiële zekerheid voor de toekomst, is eigenlijk maar één ding zeker: je hebt anderen nodig om het voor elkaar te krijgen. Welke anderen? Die keus is aan jou". 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

Zorginstituut Nederland - Kantoorgebouw Diemen

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project