Park Office

Afbeelding

Analyse

‍Eigen grond, een duurzaam pand en alles in eigen ontwikkeling; dat is altijd iets geweest dat we heel graag wilden. In 2017 ontstond de mogelijkheid om een plek te creëren waar de werknemers, eindgebruikers en partners een inspirerende en positieve werkomgeving konden ervaren. Een plek die de identiteit van InteriorWorks ademt. Architect Niels Kramer kwam met een concept voor die ideale werkplek: Park Office, een groene oase in een drukke stad, zoals Central Park in New York. Een creatieve en prettige werkomgeving voor ons personeel, een beleving voor bezoekers en een inspirerende ontmoetingsplek voor onze partners.

Advies

‍Voor het vertalen van onze wensen en het realiseren van het concept Park Office, hebben wij de succesvolle werkwijze van onze drie pijlers toegepast. Company ID, Human Factor en Project Efficiency vormen de sleutel tot een geslaagd ingericht interieur.

‍Zo uit onze Company ID zich in de openheid en transparantie van de bijna 600 m² grote ruimte. Hier verwelkomen we onze werknemers, klanten en partners, om hen te inspireren en kennis over te dragen. Het pand is verbonden met het magazijn van M.G. Facility en beschikt over een oppervlakte van 2880 m². Zo faciliteren we met gemak op- en overslag van producten, wat onze visie op Project Efficiency concreet maakt.

‍ArchitectNiels Kramer wist de relatie met buiten te houden in zijn concept, door buiten naar binnen te verplaatsen. Je komt binnen in een wereld vol vloeiende lijnen, organische vormen en afgeronde hoeken. Ook de beplanting en de natuurlijke materialen spelen een opvallende en essentiële rol in het interieur. Alles is ontworpen vanuit de biophilic design-gedachte, wat ervoor zorgt dat het stressniveau wordt gereduceerd en de connectie tussen gebruiker en natuur wordt vergroot. Dit gaat verder dan materiaalkeuze en beplanting. Facetten als goede luchtkwaliteit, gefilterd water, gezonde voeding, natuurlijk licht, comfort, vitaliteit en de mentale gezondheid van de werknemer zijn minstens net zo belangrijk. Zo geven we onze derde pijler Human Factor invulling.

Make it work!

Park Office: hoe ziet dat er in de praktijk uit? Als we kijken naar de oppervlakte van een park, dan zien we patronen en vastgestelde paden. Ook in ons Park Office mocht een logische routing niet ontbreken. Verschillende looproutes en zichtlijnen zorgen hiervoor.

In ons kantoor vind je verschillende werkplektypologieën: Social Heart, Theater, Workshop, Break Out, Meeting Room, Flex, Collaboratory, Open Workspace, Concentration, Board Room, Private Meeting en Corner Office. Alle plekken hebben specifieke eigenschappen en doelen.

Een goed kloppend interieurconcept zit ‘m in de details. Twee elementen van Park Office die extra aandacht verdienen, zijn de verlichting en de raamdecoratie. Beide zorgen voor sfeer en tillen het interieur naar een hoger niveau. Onze partner Modular voorzag Park Office van de beste verlichting. De bijzondere ontwerpen van de Spektra, Semih 61, Pista Médard 42 en de Pista Linear smelten samen met de architectuur en zorgen voor de juiste verlichting.

Voor de juiste raamdecoratie hielp partner Onel ons. Hoge ramen zijn namelijk perfect voor het binnenlaten van natuurlijk licht, maar te veel zonlicht kan de werknemers storen. Alle ramen zijn daarom voorzien van rolgordijnen op maat die overmatig zonlicht voorkomen.

Facts & figures:

  • Architect: Niels Kramer 
  • Naam klant: InteriorWorks
  • Locatie: Amsterdam-Noord
  • Oplevering: 2019
  • Oppervlakte: 600 vierkante meter
Tacchini design meubilair
Zit-sta tafel | elektrisch verstelbaar | scheidingswand is optioneel
Drentea
Muuto Fiber stoel - 4-poots hout, met armleuningen, zwart/zwart
Muuto
Extremis design meubilair
Afbeelding
Haworth Openest Feather bank voor projectinrichting
Haworth
Tacchini design meubilair
Weltevree Frame House - InteriorWorks
Weltevree
Modular Semih 61 lamp - InteriorWorks
Modular
Extremis design meubilair
Afbeelding
Gan Rugs Mirage vloerkleed - InteriorWorks
Gan Rugs
Tacchini design meubilair
&tradition Pavilion barkruk - zwart - eiken
andtradition
Pablo Bola Halo hanglamp - Messing
Pablo
Extremis design meubilair
Afbeelding
Vitra AC 5 Meet stoel - InteriorWorks
Vitra

1

Partners

Afbeelding
Google | InteriorWorks
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Google | InteriorWorks
Afbeelding
Google | InteriorWorks
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Google | InteriorWorks

Over Noords

‍De naam verklapt het misschien al, maar pand Noords bevindt zich in Amsterdam-Noord en niet zomaar in Noord, maar op het Cornelis Douwesterrein met uitzicht over het IJ. Amsterdam-Noord is een populaire locatie en ontwikkelt zich voortdurend met innovatieve ondernemers, hippe panden en het populaire NDSM-terrein.

‍Noords is gebouwd uit eerlijke materialen en zoveel mogelijk duurzaamheidsmaatregelen zijn toegepast. Het pand kenmerkt zich door de moderne lijnen en structuren van beton, glas en aluminium. De architectuur van het pand past goed binnen de moderne sfeer van het bedrijventerrein.

‍Lees meer over pand Noords op de website: Noords.Amsterdam 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Ben je op zoek naar een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Kennedy van der Laan

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Ijsseltoren

‍Zwolle

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Gemeente Heerhugowaard

‍Heerhugowaard

Bekijk project