Rijkswaterstaat Westraven

Afbeelding

InteriorWorks voor Rijkswaterstaat Westraven

Analyse

‍Rijkswaterstaat Westraven in Utrecht wilde een interieur dat bezoekers en werknemers energie geeft. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen die gevuld moesten worden met functioneel, knap en sfeervol meubilair.

Advies

‍Heleen Eilers van Burodesk – een interieurarchitect met veel ervaring in de projectinrichting, in zorg, onderwijs, profit en non-profit – heeft gekeken naar hoe zij de wensen van de klant kon door vertalen naar een prachtig interieurconcept. Het interieurconcept is geïnspireerd op licht, lucht en buiten.

‍Op basis van het concept is er een selectie gemaakt van meubilair dat bijdraagt aan functionele ruimtes, zoals ontmoetingsplekken, overlegplekken, samenwerkingen en projecten.

Make it work!

‍Per verdieping heeft het koffiepunt een logische plek gekregen en zijn naast deze gezellige plek meerdere ontmoetingsplekken gecreëerd. Deze plekken bevorderen de werksfeer en zorgen voor extra ontspanning. Verspreid over de verdiepingen zijn projecttafels geplaatst en zijn er hoekjes gevormd door middel van akoestische banken met hoge rug. Deze opstellingen worden veel gebruikt voor informeel of zakelijk overleg, of om gewoon even lekker je kop koffie te drinken.

‍Wanneer je het Westraven gebouw binnenloopt, krijg je het gevoel dat je je in een indoor tuin begeeft. Er is voornamelijk gebruik gemaakt van wit, bruin en grijs getint meubilair. Deze kleuren combinatie brengt een natuurlijke rust met zich mee en dat voel je ook direct als je het pand binnenloopt. De ruimte is indrukwekkend door de aanwezigheid van veel licht, die door een enorme portie glas naar binnen wordt gelaten. Het is een prettig licht om in te werken. Het interieur heeft haar outdoor invloeden gehaald uit houten meubilair en veel groen van planten. Er is daarnaast decoratie aangebracht dat veel weg heeft van een parasol en staan er reusachtige zwarte vloerlampen, die je het gevoel geven dat je buiten zit te werken. En precies dat gezonde gevoel… dat is iets waar we naar streven.

‍InteriorWorks heeft onder andere de Eames Plastic DSW stoel van Vitra geleverd en een enorm aantal van de Take a Line for a Walk fauteuils van Moroso. Daarnaast zien we Crassevig, Arper en Basecamp in het meubilair terugkomen.  

Facts & Figures:

  • Architect: Heleen Eilers - Burodesk
  • Oppervlakte:
  • Oplevering: 2015
  • Foto credits: Melanie Samat Photography
Arper design meubilair
Vitra design meubilair
Moroso design meubilair
Afbeelding

Crassevig Esse stoel

Crassevig Esse stoel laat je blauwe bloed stromen, hij laat je zitten als een echte vorst. Deze moderne stoel is verkrijgbaar in een scala aan kleuren en past daardoor in ieder kantoor- en horeca interieur.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat
Crassevig Esse barkruk

De Crassevig Esse barkruk laat je blauwe bloed stromen. Deze moderne stoel is verkrijgbaar in een scala aan kleuren. Het houten onderstel is leverbaar in drie soorten hout: eiken, beuken of walnoot. Voor welke kleur ga jij? 

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat
Moroso Take a Line For a Walk fauteuil

De Moroso Take a Line For a Walk fauteuil kan op alle manieren ingezet worden. Het is een fauteuil waarin je rustig een telefoontje kunt plegen, kunt werken of even je hoofd in leeg kunt maken! 

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over Rijkswaterstaat

‍Rijkswaterstaat bestaat al sinds 1848 en zet zich in voor weg en water. Het is het uitvoerende agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van ons kleine landje. Rijkswaterstaat beheert en ontwikkelt in opdracht van de overheid de hoofdwegen, hoofdvaarwegen en hoofdwatersystemen.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Zoover & Weeronline | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Zoover & Weeronline

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍De Rotterdam

‍Rotterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Timmerhuis

‍Rotterdam

Bekijk project