Timmerhuis

Afbeelding

InteriorWorks voor Timmerhuis

Analyse

‍De Gemeente Rotterdam wilde voor het Timmerhuis een duurzaam kantoorinterieur realiseren met flexibiliteit, materiaalkeuzes, duurzaamheid en hergebruik als belangrijke thema’s. InteriorWorks heeft de aanbesteding gewonnen voor de levering en installatie van representatief meubilair voor de flexibele werkomgeving die verdeeld is over het nieuwbouw en monumentale pand.

‍Aan de hand van onze pijlers Company ID, Human Factor en Project Efficiency hebben we gekeken naar de beste insteek voor de realisatie van dit project. Allereerst is er aandacht besteed aan de identiteit van het Timmerhuis: stalen balken en roosters, beton en de combinatie tussen bestaande bouw en nieuwbouw.

‍Duurzaamheid (Human Factor) stond bij de opdrachtgever hoog op het lijstje voor de inrichting van het kantoorpand, waardoor we ervoor hebben gekozen om veel bureaustoelen en diverse overlegplekken te hergebruiken.

‍Op het gebied van planning (Project Efficiency) stonden we ook voor een leuke uitdaging. InteriorWorks kreeg namelijk de opdracht om divers los meubilair te leveren, maar ook het projectmanagement én de installatie op zich te nemen van ca. 900 werkplekken (incl. kabelmanagement). Dit alles moest gerealiseerd worden binnen één maand doorlooptijd. We hebben ervoor gekozen om de oplevering van 5 etages in 4 fasen te verwezenlijken.  

Advies

‍In aanvulling op het hergebruikte meubilair heeft InteriorWorks duurzaam meubilair geleverd voor het kantoor, de vergaderruimtes, de ontvangstruimtes en het bedrijfsrestaurant.

‍Het Timmerhuis is ontworpen door architectenbureau OMA/Rem Koolhaas en herbergt een museum, winkels, horeca, kantoren en woningen. Het Timmerhuis bestaat uit de integratie van het karaktiristieke L-vormige Stadstimmerhuis uit de jaren ’50 aan de Meent en nieuwbouw.

‍Het Timmerhuis biedt plaats aan 1800 ambtenaren en telt 1300 werkplekken. Deze werkplekken zijn verdeeld over het nieuwbouw en het monumentale pand van het Timmerhuis. Belangrijke thema’s in het interieurontwerp zijn zorgvuldige detaillering en materiaalkeuzes, duurzaamheid en hergebruik.

‍Wij hebben meubilair geleverd voor vergaderruimtes, informele overlegplekken, HUB’s, het eetgedeelte en de ontvangstruimte.

Make it work!

‍De Gemeente Rotterdam heeft diverse meubelstukken hergebruikt, waaronder alle bureaustoelen voor de werkplekken en diverse overlegplekken. InteriorWorks heeft het bestaande meubilair aangevuld met nieuw designmeubilair dat aansluit bij de wensen van het Timmerhuis, namelijk een flexibele en duurzame kantoorinrichting.

‍Het werkconcept van de Gemeente Rotterdam is flexibel werken. Zo is het mogelijk om op diverse locaties te werken en ook op de locatie zelf wordt flexwerken gestimuleerd. In het Timmerhuis vind je dan ook veel flexibele werk- en overlegplekken. Voor de overlegplekken, werkplekken en break-outruimtes hebben wij onder andere meubels geleverd van De Vorm, Tacchini, Cappelini, Vitra, Palau, Quinze & Milan en Arper. Van vergadertafels, vergaderstoelen en de installatie van 900 bureaus tot aan krukken, banken, informele zitjes en gestoffeerde wanden.

Facts & Figures:

  • Architect: OMA
  • Oppervlakte: 22.000 m2
  • Oplevering: 2015
De Vorm design meubilair
Tacchini design meubilair
Vitra design meubilair
Palau design meubilair
Arper design voor InteriorWorks

Over Timmerhuis

‍Op een historische locatie in de binnenstad van Rotterdam is het Timmerhuis gebouwd. Het pand bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Dit nieuwe gedeelte is ontworpen door OMA/Rem Koolhaas en heeft een futuristische uitstraling; dit door de glazen pixels van het gebouw.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

CBS | InteriorWorks

‍Kantoor

‍CBS Studios International

‍Amsterdam

Bekijk project
VNAB projectinrichting

‍Kantoor

‍VNAB

‍Rotterdam

Bekijk project
Zoover projectinrichting

‍Kantoor

‍Zoover & Weeronline

‍Amsterdam

Bekijk project