Tribes Amsterdam

Afbeelding

InteriorWorks voor Tribes

Analyse

‍De filosofie van Tribes is het creëren van een omgeving waarbij verschillende generaties met verschillende achtergronden centraal staan. Voor de vestiging op het Raamplein in Amsterdam, wilde Tribes een bijzondere en kleurrijke stam door vertalen naar het interieur.

Advies

‍Samen met Crielaers & Company hebben we voor Tribes een flexibele werkomgeving gerealiseerd om te werken, ontmoeten en verbinden. Crielaers & Company heeft zich daarom laten inspireren door de Mosuo stam uit China waarbij het vrouwelijke centraal staat en het concept is dan ook "inspired by women in charge".

‍We hebben 3.000m2 van het monumentale pand mogen meubileren, waaronder de begane grond en de 1e t/m 3e verdieping. Hier hebben wij kantoorruimtes voor verschillende huurders voorzien van meubilair, meeting rooms, de bar, bibliotheek en bioscoopzaal

Make it work!

‍In het interieur dat door InteriorWorks is geleverd is dit vrouwelijke goed terug te zien. De vloer heeft diepe kleuren en patronen, en daarnaast zijn er veel roze en rode tinten, rijke materialen en ronde vormen in het interieur verwerkt. Er zijn merken met elkaar gecombineerd waarvan wij dachten dat dit nooit een combi zou kunnen worden, maar het eindresultaat is prachtig!

‍De entree van het pand is de prachtige glazen kas, waarbij de vloer dezelfde betegeling heeft als de buitenomgeving. De glazen kas is als een oase en is niet iets wat je snel tegenkomt zo midden in het centrum van Amsterdam. Door het gebruik van roze, blauwe en natuurlijke tinten heeft de entree een warm welkom in Oosterse sferen over zich heen hangen. De velour Fly sofa’s met houten onderstel van &tradition passen perfect binnen deze sfeer, samen met de verschillende tapijten die kriskras over elkaar zijn geplaatst. Er zijn zitjes gecreëerd door middel van de In Between tafel van &tradition en Shortwave stoelen van Diesel by Moroso waar het velour van de banken in terugkomt.

‍Door het gehele pand is dit zachte van velour en het knallende van roze doorgevoerd. Zo zijn er Circus Velour poefjes en armstoelen van Normann Copenhagen terug te vinden, en worden afgestyled met houten Muuto Visu loungestoelen. De verlichting van het pand is verzorgd door lampen van Flos (vloerlampen) en de bar en meeting rooms zijn voorzien van Fatboy Candy lampen.

‍Ondanks dat de kleuren paars en fucsia behoorlijk op je afkomen, zijn deze niet overweldigend. In het pand is veel authentiek Chinese wanddecoratie in dezelfde kleur geplaatst. Indrukwekkend is de gekleurde loper door het pand – die is geleverd door design merk Donkersloot – die uitloopt op een prachtig schilderij.

Facts & Figures:

 • Architect: DENC | Crielaers & Company
 • Oplevering: November 2018
 • Oppervlakte: 3.000m2
Diesel by Moroso design meubilair
Donkersloot design meubilair
Flos design meubilair
Afbeelding

&tradition In Between Table SK3 tafel - gerookt eiken InteriorWorks

De &tradition In Between Table SK3 tafel is een uitbreiding van de reeds bestaande In Between Chair, samen vormen ze een tijdloos en uniek stel. 

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Dark Green Velour (groen)

De Circus Velour poef Small van Normann Copenhagen is een typisch Scandinavisch ontwerp. De poef is een regelrechte eyecatcher!

 

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Normann Copenhagen Form armstoel met eiken onderstel - grijs

De Normann Copenhagen Form Armstoel heeft de typische eenvoud en look and feel van Scandinavisch design. Welke kleur kies jij?

Beschikbaarheid 8 - 10 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Diesel By Moroso Shortwave stoel - InteriorWorks

De Diesel by Moroso Shortwave stoel kenmerkt zich door de gevleugelde armleuningen. Door de grootte van de armleuningen is de stoel net geen fauteuil! 

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over Tribes

‍De motor achter Tribes is gestart nadat Eduard Schaepman en Jasper Bekkering in een sfeerloos kantoor stonden en dachten: dit kan anders. Tribes biedt een geweldige plek om te werken: “een plek waar Business Nomaden kunnen werken, ontmoeten en verbinden in een inspirerende omgeving.” (Tribes, 2018).

‍Alle locaties – deze hebben zich verspreid over Nederland, België en Duitsland – hebben een stammen thema. Oprichter Eduard is het brein achter dit idee en heeft zich hiervoor verdiept in de geschiedenis van zijn eigen familie. Nomadische stammen wilde hun schoonheid en wijsheid delen met de rest van de wereld. En dat is nou precies waar Tribes voor staat.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍WeWork Metropool

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zoover

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Expedia

‍Amsterdam

Bekijk project