W Hotel Amsterdam

Afbeelding

InteriorWorks voor W Hotel Amsterdam

Analyse

‍Eén hotel gelegen in het hart van de stad, verdeeld over twee panden. Het hart van het hotel bevind zich in de hotellobby op de bovenste verdieping met uitzicht over de stad. Mede de taak aan BARANOWITZ & KRONENBERG en ons een stijlvolle, eigentijdse en bruisende ruimte te realiseren.

Advies

‍‍Het voormalige Rijkskantoorgebouw voor geld en telefonie, en het oude Kas bankgebouw. Beide panden hebben hun eigen identiteit behouden. Het erfgoed is gecombineerd met hedendaags design. Dit heeft zich vertaald in twee uiterste. De W Lounge, de hotellobby, is de overkoepelende ruimte waar de twee identiteiten samenkomen. Het hotel is gelegen in het centrum van de stad. Op een steenworp afstand van de dam, de grachtengordel en het bruisende uitgaansleven. Dit in combinatie met het innovatieve design, de hoogwaardige faciliteiten en de unieke stijl geven de gast een unieke beleving.

‍‍Het hotel heeft 238 hotelkamers verdeeld over twee gebouwen, 23 suites, 3 wow suites en 2 extreme wow suites. Twee restaurants: The Duchess en Mr. Porter, en een lounge die tevens fungeert als hotellobby.

‍Bij de indeling van het hotel is goed gekeken naar de omgeving van het hotel. Het hotel ligt in het hart van de stad, daarom worden de gasten ook verwelkomd met een prachtig uitzicht over de stad. Je vindt de hotellobby dan ook niet op de begane grond, maar op de zesde verdieping van het hotel. Het is de plek waar gasten voor het eerst kennismaken met W Amsterdam, maar ook met de stad. Vanuit de lounge heb je een waanzinnig uitzicht over de dam en omgeving. Tailor made – van koffietafeltjes tot aan gele biesnaden.

‍‍Wij hebben de W Lounge volledig ingericht, van de meubels tot aan de styling en de details. Zo hebben wij de Poliform Ventura loungestoelen voorzien van een gele biesnaad, passend bij de rest van het interieur. De Artifort F584 hebben wij laten bekleden met de febrik dots midnight stof.
Voor de hotelkamers hebben wij onder andere tailor made koffietafeltjes laten maken. Ook hebben wij het hotel in contact gebracht met Kvadrat. Zij wilde een tailor made stof laten ontwikkelen met een driehoek. Deze is nu terug te zien op de maatwerk banken op de hotelkamers.

Make it work!

Samen met de architect hebben wij de standaard hotellobby vertaald naar een unieke en bruisende lounge. De W Lounge staat vol met design meubilair en tailor made design waarbij speciale stoffen van kvadrat en Febrik zijn gebruikt. Het is de plek waar men kennismaakt met het hotel, met Amsterdam en waar men gezien wil worden. Ook hebben wij tailor made meubilair geleverd voor de hotelkamers.

‍‍Facts & Figures:

  • Architect: BARANOWITZ & KRONENBERG
  • Ruimtes: W Lounge, hotelkamers
  • Oppervlakte: circa 8.200 m2
  • Oplevering: 2015
Arco design meubilair
Artifort design meubilair
Afbeelding

Arco Tre bijzettafel vierkant

Arco Tre bijzettafel rond is een speelse tafel die je kunt gebruiken als salontafel, maar ook als bijzettafel. Zet meerdere Arco Tre tafels naast elkaar en creëer je eigen unieke landschap van lage tafeltjes.

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over W Hotel Amsterdam

‍Het W Amsterdam is een vijfsterrenhotel dat achter de Dam op de Spuistraat in Amsterdam is gevestigd. Het is een uniek hotel verdeeld over twee panden. Beide panden hebben een eigen identiteit, het hart van het hotel bevind zich in de hotellobby.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

MA'DAM | InteriorWorks

‍Hospitality

‍MA'DAM

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍The Loft 

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍Element Hotel

‍Amsterdam

Bekijk project