WeWork Metropool

Afbeelding

InteriorWorks voor WeWork Metropool

Analyse

Een werkomgeving creëren waarbij de gebruiker centraal staat. Men moet geïnspireerd worden, zich op hun gemak voelen en kennis kunnen delen. Een plek waar gewerkt kan worden zonder dat het als werken voelt. Een modern, vernieuwend en flexibel kantoorgebouw dat niet als standaard wordt ervaren

‍De missie van WeWork is een wereld maken waarin mensen werken om te leven, niet leven om te werken. Zij willen een plek creëren waar ‘ik’ als individu onderdeel wordt van ‘wij’, de gemeenschap. Een missie waar wij, InteriorWorks, ons meer dan prima in kunnen vinden. Het WeWork project is dan ook een goed voorbeeld van de gebruiker centraal zetten en daaromheen een interieurconcept bedenken.

Advies

‍InteriorWorks heft de architect geadviseerd op het gebied van producten die passen binnen het bedachte interieurconcept. Het concept voor dit project is langs al onze pijlers gelopen, namelijk het creëren van een community en het ‘wij gevoel’(Company ID & Human Factor) en de grootte van het project in vergelijking met de strak gestelde doorlooptijd (Project Efficiency).

‍In onze rol als projectinrichter en interieuradviseur hebben wij nauw samengewerkt met de architect. Met onze productkennis, interieurkennis en het brede merkportfolio waren wij in staat om de ideeën van de architect om te zetten naar producten die passen bij het concept van WeWork.

‍Wij werken samen met veel leveranciers en hebben een groot assortiment aan producten. Toch komt het wel eens voor dat de klant naar iets anders op zoek is. Wij denken dan graag mee over een oplossing op maat. Zo hebben wij voor WeWork alle restauranttafels en de 900 ladeblokken op maat laten maken.

Make it work!

‍De looptijd van het project was kort, wat resulteerde in een strakke planning en korte doorlooptijden. Een flexibele instelling en samenwerking was dan ok een vereiste. Het geheim van een goede samenwerking? De sfeer binnen het projectteam moet goed zijn en het einddoel moet voor iedereen hetzelfde zijn. Met dank aan ons allemaal, het projectmanagementteam, de architect, de aannemer en wij van InteriorWorks, is het project binnen de gestelde tijdsplanning opgeleverd.

‍Het eindresultaat is een kantoorinrichting waarbij de gebruiker centraal staat. Waar comfort, gemak en inspiratie voorop staan en dat allemaal met een knipoog. Zo kan de vergadering afgesloten worden met een potje tafeltennis op de pingpong vergadertafel.

‍Kort maar krachtig: alles. De hele interieurinrichting is perfect op elkaar afgestemd. Neem bijvoorbeeld de gave Mangas Gan bank met bijpassende vloerkleden en de gekleurde aanschuiftafels van Palau. Deze komen onder de trap – wat in eerste instantie een nutteloze ruimte leek – helemaal tot hun recht als break-out of loungeruimte.

‍Of de vergaderruimte met de DAN pingpong vergadertafel van Bulo. In combinatie met de rode Muuto Fiber stoelen en de grafische print op de muur is de vergaderruimte helemaal af. De extra catch? Vergaderen krijgt een hele andere dimensie wanneer je de tafeltennisattributen erbij pakt.

‍Voor een lekker broodje of een moment voor jezelf kun je terecht in het restaurant van WeWork Metropool. De eyecatchers van deze ruimte zijn wat ons betreft de fauteuils. Neem de Lazy Bastards van Montis. Deze zijn van zichzelf al uitnodigend, maar wacht maar tot je ze ziet lonken in het restaurant. In combinatie met hetzelfde patroon op de muur, de contrasterende kussens en het vloerkleed dat je verwacht onder een ‘ouderwetse’ luie stoel straalt deze zithoek één en al comfort uit. Daar wil je niet zitten, daar moet je zitten.

‍Naast de Lazy Bastards staan de gele Take a Line For a Walk fauteuils van Moroso. Deze zijn niet alleen fashionable, ze zijn ook comfortabel en werken geluiddempend. De perfecte stoel voor een telefoongesprek of een informeel overleg. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan….

Facts & Figures:

 • Architect: Hilla Tayas (WeWork)
 • Projectmanagement: Savills
 • Oppervlakte: 6.000 m2
 • Oplevering: 2015
 • Foto credits: WeWork / Brigitte Kroone
Tacchini design meubilair
Arco design meubilair
Afbeelding

Arco Base tafel round

De Arco Base Round tafel is een ronde tafel gemaakt van lokaal eikenhout en rust op een betonnen voet. Deze mooi Arco Tafel is een basis item die in een modern interieur eigenlijk niet kan/mag ontbreken.

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Moroso Take a Line For a Walk fauteuil

De Moroso Take a Line For a Walk fauteuil kan op alle manieren ingezet worden. Het is een fauteuil waarin je rustig een telefoontje kunt plegen, kunt werken of even je hoofd in leeg kunt maken! 

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Muuto Nerd barkruk - grijs

De Muuto Nerd barkruk is een echte nerd onder de barkrukken. Deze barkruk heeft namelijk alles: comfort, steun, stevig, mooi. Wat wil je nog meer?

Beschikbaarheid 2 - 4 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over WeWork Metropool

‍WeWork biedt een kantooroplossing voor zelfstandigen en bedrijven van verschillende grootte. Men kiest een werkplek op maat, van een flexplek tot een volledig ingericht kantoor, en wordt daarnaast onderdeel van de WeWork community.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Tribes Raamplein | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Tribes Raamplein

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍JLL en Tétris Design & Build

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zoover & Weeronline

‍Amsterdam

Bekijk project