Zorginstituut Nederland - kantoorgebouw in Diemen

Afbeelding

InteriorWorks voor Zorginstituut Nederland - Kantoorgebouw Diemen

Analyse

‍Het voormalig gedateerd kantoorgebouw in Diemen is onder handen genomen. In opdracht van DWS Alternatives GmbH, heeft architectenbureau EGM zich gebogen over het interieurontwerp om zo het pand nieuw leven in te blazen. Wij waren verantwoordelijk voor de levering van het losse meubilair voor de ontvangsthal, bedrijfskantine, restaurant en vergaderkamers.

‍Het multi-tenant kantoorgebouw geeft zijn ruimte vrij voor verschillende huurders, waarvan Zorginstituut Nederland de grootste is. In het interieurontwerp staan meerdere eindgebruikers centraal. Om met al deze gebruikers rekening te houden, was een multifunctionele begane grond een must. Eventuele roulatie van huurders en toekomstige ontwikkelingen is mogelijk gemaakt door maximale flexibiliteit aan vast- en los meubilair, open- en geslotenheid en de keuze in materiaal- en kleurgebruik. De wensen en kernwaarden van de opdrachtgever kun je in het gehele ontwerp terugzien: een toekomstbestendige, flexibele en gastvrije omgeving voor verschillende partijen. 

Advies

‍Als projectinrichter kijken wij niet alleen naar het juiste meubilair, maar worden ook de kernwaarden als belangrijk aspect gezien. Deze worden meegenomen in iedere ruimte, van de ontvangsthal tot de vergaderkamers en de bedrijfskantine. In dit geval hebben wij samen met EGM architecten gekeken hoe we een open, transparante en vriendelijke ruimte het beste kunnen inrichten.

Make it work!

‍Natuurlijke materialen, moderne vormen en warme kleuren symboliseren de genoemde kernwaarden. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de ontvangstruimte waar het warme notenhouten receptiemeubel prominent aanwezig is. Net zoals de hoge ramen die de ontvangstruimte en vergaderruimten zo open en transparant mogelijk maken. Naast de warme natuurlijke kleuren wordt ook het zakelijke blauw en luxe beige tinten toegepast. In het wachtgedeelte staan de sfeervolle groene fauteuils waar bezoekers comfortabel kunnen plaatsnemen. In de bedrijfskantine worden verschillende typen zitgedeeltes aangeboden om gastvrijheid en ruimtelijkheid uit te stralen en de wens van iedere huurder te vervullen. Merken als Vitra, De Vorm en Normann Copenhagen maken het mogelijk om deze zithoekjes te creëren. In de kantoorruimten worden warme houten materialen gecombineerd met fris en modern meubilair. Hier zijn de meubels van Prosedia en HAY te vinden.

Facts & figures

  • Naam klant: Zorginstituut Nederland
  • Naam project: ZIN
  • Architect: EGM Architecten, Erik Pijnacker
  • Locatie: Diemen
  • Oplevering: 2019
  • Oppervlakte: ca. 800-1000 m2
  • Opdrachtgever: DWS Alternatives GmbH
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

Over Zorginstituut Nederland

‍Zorginstituut Nederland zorgt ervoor dat de kwaliteit van onze gezondheidszorg wordt bevorderd. Daarnaast adviseren zij over de inhoud van de verplichte zorgverzekering. Sinds kort zijn ze gevestigd in het nieuwe kantoorgebouw in Diemen.

‍ 

‍ 

‍ 

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Google | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Google Nederland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project