Waterschap Zuiderzeeland

Afbeelding

InteriorWorks voor Waterschap Zuiderzeeland 

Analyse

‍In de zomer van 2017 heeft het kantoor van Waterschap Zuiderzeeland in Lelystad een grote renovatie doorstaan. Het bestuur kwam tot de conclusie dat het kantoor toe was aan een vervangingsinvestering en zodoende begonnen ze met brainstormen. In het jaren-90 pand ontbrak het aan een logische inrichting, comfortabele ruimtes en er werd niet gedacht aan milieubewustheid. Zo kwamen ze op het idee om het pand in een nieuw jasje te steken en meer efficiënte en comfortabele ruimtes te creëren op een duurzame manier. Hiermee vertellen ze het verhaal achter Waterschap Zuiderzeeland.

Advies

‍Voorafgaand werd besloten dat er een doorvertaling moest komen van het zware gevecht tussen het waterschap en de klimaatverandering. Waterschap Zuiderzeeland stelde hiervoor vier pijlers op die on-top-of-mind bleven tijdens de renovatie: duurzaamheid, kostenbewust, aantrekkelijkheid en samenwerking. Naast duurzaamheid stond circulariteit ook bovenaan het lijstje. Hiermee wordt het hergebruik van materialen en het maken van slimme keuzes bedoelt. Het was aan architectenbureau ATC Schoordijk en InteriorWorks de eer om bovenstaande pijlers te verwerken in het interieur en daarmee het verhaal van Waterschap Zuiderzeeland naar voren te brengen.

Make it work!

‍Alles in het pand brengt een verhaal met zich mee, zo ook het interieur. Het tapijt is gemaakt van oude Filipijnse visnetten die gedumpt zijn in zee. Daarnaast het robuuste technische bewegingsstuk uit een gemaal, dat nu dient als onderstel van een koffiebar in de kantine. Hoe mooi is dat!

‍Wij hebben hier ook goed over nagedacht en het verhaal doorgevoerd in het meubilair. Zo zijn bestaande stoelen hergebruikt en voorzien van een nieuwe laklaag en nieuwe stoffering. Hierdoor lijken de oude stoelen als nieuw, maar wel duurzaam. Daarnaast werden onderstellen van oude bureautafels opgeknapt en opnieuw gebruikt als onderstellen voor vergadertafels.

‍Een ander modern en milieubewust meubel is de Vorm Nook PET Felt loungestoel. Waarvan de zitting en rugleuning is gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze loungestoel past goed bij de lange regenwoudplanten, die van bovenaan de trap tot aan de grond zijn bevestigd. Zo hebben de projectmanagers ook gedacht aan gerecyclede tussenwanden bij de bureaus. Deze zijn gemaakt van oude bureaubladen van Zuiderzeeland zelf met aangebrachte custom made stoffen hoezen. Ook de kantine heeft een transformatie doorstaan, van saaie ruimte tot een moderne comfortabele omgeving, waar werknemers kunnen genieten van de lunch of een goed gesprek voeren met een collega. Om de werknemers hier comfortabel te laten zitten is er gekozen voor de Vitra DSR kuipstoeltjes. Naast dat ze comfortabel zijn, staan ze ook strak in het interieur. In de kantine worden de Vitra stoelen gecombineerd met de houten Mixes stoel van Crassevig. Het bestuur van Zuiderzeeland wilde meer flexibele ruimtes creëren voor één-op-één gesprekken. daarom is er gekozen voor de moderne akoestische banken van RED STITCH en de ronde comfortabele Oslo bankjes van Muuto. De benoemde producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren en sluiten zo mooi aan bij het fraaie interieur en de visie van Zuiderzeeland. Het personeel ervaart het nieuwe pand als een fijne werkplek waar een verhaal wordt verteld.

‍ 

‍Facts & Figures: 

 • Projectnaam: Waterschap Zuiderzeeland
 • Architect: ATC Schoordijk
 • Oppervlakte: 2.000 m2
 • Oplevering: Q3 2017
 • Plaats: Lelystad
Tacchini design meubilair
Extremis design meubilair
Afbeelding

HAY About A Lounge Chair High/Soft AAL92 stoel - Divina Melange 120 lichtgrijs

De HAY About A Lounge Chair High AAL92 loungestoel helpt iedereen de dag en/of avond door. Perfect voor de koffiehoek en ook voor de wachtruimte. Wedden dat er niemand klaagt?

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
Arco Sketch stoel - slede

De Arco Sketch Regular stoel is een comfortabele fauteuil. De stoel is ontwikkeld voor hospitality-projecten, informele bespreekplekken, wachtruimtes en comfortabele hotellobby’s.

Beschikbaarheid 6 - 8 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat
De Vorm Nook PET Felt Lounge stoel

De Vorm Nook PET Felt loungestoel is een comfortabele, modieuze en duurzame loungestoel die zeer geschikt is voor hotellobby's, wachtruimtes en ontvangstruimtes in een kantoorpand.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over Waterschap Zuiderzeeland

‍Waterschap Zuiderzeeland beheert het waterschap gebied in de polders van de provincie Flevoland en een klein gedeelte van Overijssel en Friesland. Ze zorgen ervoor dat o.a. de kwaliteit van het water goed blijft en dat de dijken en polders goed worden onderhouden. Het kantoor van Zuiderzeeland bevindt zich in Lelystad en was toe aan een grote renovatie.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Tribes | InteriorWorks

‍Kantoor

‍Tribes

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Rijkswaterstaat Westraven

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Google

‍Amsterdam

Bekijk project