Hotel Arena

Afbeelding

InteriorWorks voor
Hotel Arena

Voor de renovatie van Hotel Arena is er niet alleen gekeken naar wat er in het pand past, maar ook wat voor invloed de omgeving heeft op het hotel en haar gasten. InteriorWorks heeft onder andere los design meubilair, second life meubilair en verlichting geleverd.

Afbeelding

 

We analyse how you work

Hotel Arena wilde de natuur meer betrekken bij het hotel. Met als doel dat de gast zich in het midden van de stad kan terugtrekken in een rustige en natuurrijke omgeving.

 

We advise what works for you

Er is nagedacht over hoe de inrichting de natuurrijke omgeving kan versterken. Zo was het een wens van de architect om het hotel te voorzien van een duurzaam interieur. Dit heeft zich vertaald in producten van o.a. FSC hout en natuurlijk gelooid leer.

 

We make your interior work 

Het hotel wordt in fases gerenoveerd. Zo zijn Restaurant Parck, het penthouse, de studios en de hotelkamers reeds gerenoveerd. Ook al is het nog niet geheel af, het is wat ons betreft nu al de perfecte plek om de drukte van de stad te doen vergeten. 

Afbeelding

Hotel Arena

Duurzaam hotel met een bewogen geschiedenis 

‍Hotel Arena bevindt zich in een rijksmonument met een bewogen geschiedenis en is gelegen in een natuurrijke omgeving. Hotel Arena is een plek waar stadsmensen samen komen en het dorpsgevoel ervaren. Waar de grenzen tussen park en hotel, Centrum en Oost, dag en nacht, werken en spelen, vreemden en vrienden vervagen.

‍Samen met de architect hebben wij gekeken naar wat er in het pand past, maar ook wat voor invloed de omgeving heeft op het hotel en haar gasten. Een bijzondere verandering is het verplaatsen van de ingang. Naar aanleiding van de originele tekeningen van architect Adrianus Bleijs, is de ingang van het hotel nu gericht naar het Oosterpark. Ook de parkeergarage is ondergronds gegaan waardoor het groene terrein van het hotel naadloos overgaat in het park.

Er komt veel groen, hout en leder terug in de horeca inrichting

‍Om de groene natuurrijke omgeving nog meer te benadrukken zijn er veel natuurlijke kleuren toegepast in hotel interieur. Je ziet veel groen terugkomen, er is veel hout gebruikt en ook leder. Een mooi voorbeeld van de natuur naar binnen halen is het restaurant. De zijkant van het restaurant lijkt namelijk een verlengde van het buitenterras. De grote ramen geven je uitzicht op de groene omgeving en vanuit de Jess Design fauteuils kun je daar optimaal van genieten.

‍Het hotel wordt in fases gerenoveerd. InteriorWorks heeft tot nu toe bijgedragen aan de renovatie van Restaurant Parck, het penthouse, de studios en de hotelkamers. Van romantische Fly Sofa’s van &tradition en prullenbakken van Muuto in de hotelkamers tot aan de restaurantstoelen van Minotti Astontot en kinderstoelen van Stokke Trip Trapp. Ook al is het hotel nog niet geheel af, het is wat ons betreft nu al de perfecte plek om de drukte van de stad te doen vergeten. 

Facts & Figures:

  • Oppervlakte: circa 3500 m2
  • Architect: TANK
  • Foto credits: Teo Krijgsman
  • Ruimtes: penthouses, restaurant, vergaderruimtes
  • Oplevering: 2016
Jess Design voor Hotel Arena Amsterdam Horeca projectinrichting
Muuto Fiber swivel stoel - grijs
Muuto
Muuto Fiber Swivel stoel € 399,00
Jess Design Earl fauteuil
Jess Design
Jess Design Earl fauteuil € 934,00
&tradition voor horeca projectinrichting
Afbeelding
&tradition Fly Sofa SC2 - wit geolied
andtradition
&tradition Fly Sofa SC2 € 3.252,00

Projects that already work in
toon alles

Hotel Arena Horeca Meubilair InteriorWorks

BEKIJK ALLE PROJECTEN