De thuiswerkplek

‍Door het Corona virus eisen de huidige thuiswerk omstandigheden meer van je werknemers dan in eerste instantie misschien gedacht. Je wilt als werkgever voorkomen dat het personeel op ten duur lichamelijke klachten gaat ondervinden. Zeker wanneer je weet dat thuiswerken op lange termijn vanzelfsprekend gaat worden. Wij als interieurspecialist weten als geen ander hoe belangrijk een gezonde en verantwoorde werkplek is, dus zorgen wij er ook voor dat jouw werknemers op een ergonomische manier thuis kunnen werken.

‍Het thuiswerken brengt een aantal voordelen met zich mee zoals een betere balans tussen werk en gezin, minder reistijd, minder reiskosten, betere concentratie, makkelijker doorwerken en dus minder ziekteverzuimdagen. Afhankelijk van de werkzaamheden wordt de productiviteit verhoogd bij zelfstandige taken en ervaart men een hogere arbeidssatisfactie omdat er efficiënt en effectief met tijd omgegaan kan worden. Aan de andere kant ervaren werknemers dat de thuiswerkplek van onvoldoende kwaliteit is door de beperkte instelmogelijkheden en dat de technische mogelijkheden nihil zijn. Hier kun je als werkgever op inspelen door de werknemers te voorzien van eenvoudig, kwalitatief en ergonomisch meubilair zoals een verstelbaar bureau of accessoires zoals een monitorarm of een laptopsteun. Daarnaast is goede bekabeling van groot belang wanneer het gaat om technische oplossingen. (Arbo-Online, 2014)

Afbeelding
Bekijk het assortiment

Of kies één van de complete thuiswerkoplossingen

Thuiswerk oplossing drentea

‍Een hoogte instelbaar bureau van Drentea met een zwart gestoffeerde netweave bureaustoel.

drentea zwart vier poot

‍Een hoogte instelbaar bureau van Drentea met een gestoffeerde zwarte bureaustoel van Interstuhl.

Thuiswerk oplossing vitra

‍Een set van Vitra met een gestoffeerde bureaustoel inclusief verstelbare lendesteun voor een optimaal zitcomfort.

HAY oplossing thuiswerkplek

‍Een bureau van Dutchglobe met een huiselijke touch en een derde niveau voor extra dimensie.

hay werkplek oplossing

‍Een verrijdbare design stoel met een handige grijprand en een compact, functioneel bureau van HAY.

HAY oplossing thuiswerkplek

‍Een HAY bureau die mooi aansluit bij huiselijke sferen samen met een zachte gestoffeerde stoel voor optimaal zitcomfort.

‍Aan welke eisen voldoet een ergonomisch verantwoorde werkplek?

Het beeldscherm op de juiste hoogte:

‍Zorg ervoor dat het beeldscherm recht voor je gepositioneerd is. Wanneer je te veel omlaag moet kijken, wat bijvoorbeeld vaak het geval is bij het werken op een laptop, dan vergroot dit de kans op rug- en nekklachten. Daarnaast is een licht neerwaartse blik minder vermoeiend voor de ogen.

De juiste zithouding:

‍Het is belangrijk dat stoel- en tafelhoogte zo op elkaar worden afgestemd dat de armen een ontspannen houding aannemen. Ook de schouders ontspannen zich waardoor hoofdpijnklachten worden voorkomen. Dit lukt het best wanneer de ellebogen op of net iets boven tafelhoogte zijn.

De muis is key:

‍Probeer zo veel als mogelijk met een muis (i.p.v. een trackpad) te werken. Let daarbij wel op dat de ellebogen dichtbij het lichaam blijven. Als de ellebogen ver voor het lichaam worden gehouden, ligt de muis te ver weg waarmee het risico op RSI-achtige klachten wordt vergroot.

De stand van de benen:

‍Probeer de stoel zo in te stellen dat de voeten goed op de grond staan. Dit betekent dat de knieën zich op ongeveer dezelfde hoogte als de heupen bevinden. De bovenbenen moeten daarbij comfortabel worden ondersteund door de zitting van de stoel en het onderste deel van de rug door de welving van de rugleuning.

Zorg voor voldoende afwisseling:

‍Naast een juist gebruik van meubilair en apparatuur is afwisseling in werkhouding minstens zo belangrijk. Dit kan door verschillende werkzaamheden met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan typen afwisselen met leeswerk of de afwisseling in werkhouding door een rondje te lopen tijdens het telefoneren of te verplaatsen naar een kruk aan een bar.

‍Liever een persoonlijk gesprek?

‍Heb je vragen over de verhuizing, de thuiswerkplek of wil je telefonisch een offerte aanvragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze interieurspecialisten staan klaar om te helpen en zijn bereid om een passende oplossingen te zoeken.

Neem contact op

i