IW IW

Junior Copywriter / Social Media Expert (32/40 uur)

InteriorWorks is een interieurspecialist op het gebied van zakelijke projectinrichting. Onze klanten zijn onder andere McDonald’s Nederland, De Bijenkorf en The Social Hub. Vanuit onze eigen showroom in Amsterdam-Noord creëren wij met een jong team vol enthousiastelingen dagelijks bijzondere projecten. Dit in samenwerking met verschillende architecten, projectmanagement bureaus en merken als HAY, &Tradition en Vepa.

Onze ideale kandidaat is een krachtige, ondernemende en creatieve teamplayer. Je begrijpt goed hoe B2B-marketing werkt en hebt een bewezen track record van het inzetten van de juiste marketingstrategie om groei te stimuleren. We zijn benieuwd naar de resultaten die jij tot nu toe hebt bereikt!

 

Over de functie

Als Junior Copywriter/ Social Media Expert bij InteriorWorks krijg je de kans om je creatieve vaardigheden te benutten en bij te dragen aan het succes van onze projecten. Jij weet onze online zichtbaarheid naar een volgend niveau te brengen en geeft invulling aan onze groeiambitie en organisatiedoelen door deze verder te ontwikkelen, verbeteren en uit te voeren. Je bent een verhalenverteller eerste klas. Als het gaat om copy, maar ook content in het algemeen. Je zult verantwoordelijk zijn voor het schrijven van overtuigende en boeiende teksten voor verschillende marketingkanalen, waaronder social media, websites, blogs en nieuwsbrieven; jij verrast onze klanten met creatieve ideeën en weet informatieve onderwerpen verhalend te vertellen! Daarnaast zul je helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve social mediastrategieën om de online aanwezigheid van onze klanten te vergroten.  Daarnaast ben je nauwkeurig, kritisch en vertrouw je op jouw analytisch vermogen, maar je denkt bovendien middelenvrij en je werkt het liefst vanuit een sterke merk- en contentstrategie. Als je jouw passie voor copy en social media weet te combineren met interieur, events en duurzaamheid. Dan kunnen wij niet wachten om jou te leren kennen.

Als Junior Copywriter/ Social Media Expert zullen je taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 

Copywriting:

Schrijven van overtuigende en boeiende teksten voor diverse marketingmaterialen, zoals social   media-updates, advertenties, blogposts, webpagina's, e-mailcampagnes, en meer.

Creëren van pakkende koppen en call-to-actions om de aandacht van de doelgroep te trekken en conversies te stimuleren.

Onderzoek doen naar de doelgroep, de markttrends en de concurrentie om relevante en boeiende inhoud te produceren.

Zorgen voor een consistente merktoon en -stem in alle geschreven communicatie.

Bewerken en proeflezen van teksten om ervoor te zorgen dat ze grammaticaal correct en vrij van fouten zijn.

 

Social Media:

Je beheert en professionaliseert onze websites, (advertentie)campagnes en content marketing (mailings, social media, blog, PR, SEO).

Creëren en plannen van contentkalenders voor social media, waarbij je rekening houdt met de doelgroep en de marketingdoelstellingen van de klant.

Schrijven en publiceren van boeiende social media-posts die de betrokkenheid en interactie van de doelgroep vergroten. Beheren van en reageren op opmerkingen, vragen en berichten van klanten/volgers.

Analyseren van de prestaties van social media campagnes, het verzamelen van gegevens en het rapporteren van statistieken aan het team en directie.

Je plant, coördineert en voert creatieve (co-)marketingcampagnes, zoals (online) evenementen, webinars, kennissessies of incentives uit.

Je bent de contactpersoon voor de online marketingbureaus waar wij mee samenwerken.

Je gaat onze positionering op het gebied van duurzaamheid verder vormgeven en uitvoeren. Dit doe je samen met een intern projectteam.

Je zorgt voor een onvergetelijke lancering van nieuwe oplossingen die we op de markt brengen.

Je werkt dagelijks samen met onze Sales en Project Managers om de marketing goed aan te laten sluiten op de wensen van (potentiële) klanten.

Je zet de nieuwste projecten, merken en producten online in samenwerking met ons Sales team. 

 

Kwalificaties en vaardigheden:

Minimaal 2 - 4 jaar ervaring in als copywriter en social media expert (B2B) in een soortgelijke rol.

Ervaring met social media en online design (Canva/Photoshop/InDesign).

Kennis van de zakelijke interieurmarkt of een voorliefde voor interieur is een pré, geen must.

Je hebt ervaring met WordPress (must!)

Je beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel, trekt zaken naar zich toe, werkt zelfstandig en hebt ownership.

Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Analytisch denkvermogen en het vermogen om gegevens te interpreteren en te gebruiken om strategische beslissingen te nemen.

Creatief denkvermogen en het vermogen om boeiende maar ook ‘gewoon’ leuke verhalen te vertellen.

Je bent een echte out-of-the-box denker.

 

Wat heeft InteriorWorks te bieden?

Met deze uitdagende functie werk je mee in een creatief team in Amsterdam-Noord, vlak bij de goed bereikbare NDSM-werf, waar je gratis kan parkeren. Naast een passend salaris (afhankelijk van jouw ervaring en opleidingen) krijg je goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit jonge en dynamische bedrijf werk je in een informele werksfeer met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

 

Verder bieden wij:

Werkuren 24-32 uur

Een laptop (HP)

25 vakantiedagen (op basis van 40 uur)

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Elke dag een gezonde lunch (tegen een kleine vergoeding)

Elke dinsdag sporten met uitzicht op 't IJ samen met het gehele team

Gebruik van auto van de zaak indien nodig

Een fantastische werkomgeving. Je waant je in Central Park New York, maar dan in onze Park Office.

Onvergetelijke personeelsuitjes – dit jaar staat Barcelona gepland (Hola!) en niet te vergeten maandelijkse borrels!

Ben jij een enthousiaste Junior Copywriter/ Social Media Expert met een passie voor het creëren van overtuigende content in allerlei vormen en gaat jouw hart ook sneller kloppen van interieur? Stuur dan je CV en motivatie naar info@interiorworks.nl.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.